Siri in iOS 7 niet langer in beta
Roel van Hout

Het is ongebruikelijk dat Siri, software die al twee jaar beschikbaar is in iOS, nog steeds het label beta heeft. Siri in iOS 7 is volgens Apple eindelijk hoe het zou moeten zijn.

Dat blijkt uit de omschrijving op de Siri-pagina op de officiële Apple-homepage. Twitter-gebruiker app1emo1e viel op dat daar eerst stond te lezen:

Siri is available in Beta only on iPhone 4S, iPhone 5, iPad with Retina display, iPad mini, and iPod touch (5th generation) and requires Internet access.

Nu is die tekst veranderd in:

Siri is available on iPhone 4s or later, iPad with Retina display, iPad mini, and iPod touch (5th generation) and requires Internet access.

Siri in iOS 7 is volgens Apple af

siri in ios 7Dat betekent dat Apple na een twee-jarige beta Siri in iOS 7 eindelijk van een niveau vindt dat het label beta verwijderd kan worden. Het is ongebruikelijk dat het bedrijf software die nog niet helemaal af is al door het publiek laat gebruiken.

Aan de andere kant is dat bij spraakbesturingssoftware natuurlijk een compleet ander verhaal dan bijvoorbeeld een camera-applicatie, die veel minder testwerk vereist. Aangezien Apple de afgelopen jaren ook al meerdere reclamecampagnes over Siri lanceerde was het bedrijf ook wel degelijk overtuigd van de werking en kracht van Siri.

Nog maar een paar dagen, en dan kan iedereen aan de slag met iOS 7!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.