‘iPhone 8 gebruikt aan/uit-knop om Siri op te roepen’

Rutger Otto
3 september 2017, 9:51
2 min leestijd
‘iPhone 8 gebruikt aan/uit-knop om Siri op te roepen’

De nieuwe iPhone moet het waarschijnlijk zonder fysieke homeknop doen. Mensen die Siri willen gebruiken zonder ‘Hé Siri’ te zeggen, zouden dat met de aan/uit-knop kunnen doen.

Lees verder na de advertentie.

Siri in powerknop

Dat zegt althans Guilherme Rambo, schrijft AppleInsider. De Braziliaanse ontwikkelaar vond hiervoor aanwijzingen in de broncode van iOS. “Wat als de powerknop de nieuwe thuisknop wordt?”, vraagt hij zich op Twitter af. “Ik vond een aanwijzing dat Siri is op te roepen door de powerknop ingedrukt te houden.”

Het indrukken van deze knop zorgt er op huidige iPhones voor dat een menu wordt geopend om de telefoon helemaal uit te schakelen. Hoe dat in het vervolg zou werken als Siri die functie overneemt, is niet duidelijk. Het is ook niet bekend of Apple dit daadwerkelijk doorvoert, maar Rambo heeft in het verleden vaker ‘Apple-geheimen’ onthuld. Bijvoorbeeld over de HomePod-firmware.

iOS 11 iPhone 8

Softwarebalk

De iPhone 8 (die mogelijk ook nog iPhone Pro, iPhone Edition of iPhone X kan heten) krijgt naar verwachting een scherm dat vrijwel de hele voorkant van het toestel in beslag neemt. Dat betekent dat de homeknop verdwijnt. Volgens recente geruchten komt er geen digitale knop voor in de plaats, maar verschijnt er een softwarebalk. Deze ziet eruit als de aangekondigde dock op de iPad in iOS 11 en is bijvoorbeeld omhoog te vegen om het toestel te ontgrendelen of om het multitaskvenster te openen. Het is ook mogelijk dat Siri in deze balk terecht komt.

Omdat een vingerafdrukscanner mogelijk helemaal ontbreekt, zou Apple gezichtsherkenning aan de iPhone hebben toegevoegd. De camera aan de voorkant zou daarvoor een 3d-scanner gebruiken en een sensor waarmee je ook in het donker wordt herkend.

iPhone 8 presentatie

Apple heeft de uitnodigingen voor het aankomende iPhone-event al verstuurd. Op dinsdag 12 september doet het bedrijf de nieuwe telefoons uit de doeken. De presentatie vindt plaats in het gloednieuwe Steve Jobs Theater op Apple Park.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Bron afbeelding: MKBHD
Categorie: Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen