‘Zo gaat Apple Siri veelzijdiger maken in iOS 13’
Wouter Nijsen

iOS 13 belooft een enorm grote en belangrijke update te worden, en volgens een nieuw bericht wordt ook Siri weer een stukje beter. Ontwikkelaars hebben straks de mogelijkheid om Siri meer functies te geven in apps.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Siri in iOS 13

Het doorgaans betrouwbare 9to5Mac schrijft dat ontwikkelaars Siri straks meer functies kunnen geven. Zo zou het mogelijk worden om de stemassistent media af te laten spelen, terwijl ook de zoekfunctie uitgebreider wordt. Het is nu al mogelijk om via Siri naar berichten en foto’s te zoeken via je stem, maar daar moeten meer opties bij komen.

Daarnaast kunnen ontwikkelaars Siri straks inbouwen om te bellen, tickets voor events te bestellen en mogelijk specifieke bijlages aan een bericht toe te voegen. Tot slot zou het ook mogelijk worden om in apps te vragen naar zaken over een trein- en vliegreis, om bijvoorbeeld informatie te krijgen over je zitplaats en de gate op het vliegveld waar je moet zijn.

Meer over iOS 13

De afgelopen weken is al het nodige over de functies van iOS 13 gelekt. Zo voegt de update vermoedelijk een donkere modus voor de iPhone en iPad toe, die je via de instellingen kunt inschakelen. Doe je dat, dan schakelen alle menu’s en apps (die dit ondersteunen) over naar donkere kleuren. Dat is fijn voor als je je iOS-apparaat in de avonduren gebruikt, maar een donkere modus is ook gunstig voor iPhones met een oled-scherm, omdat dan energie kan worden bespaard.

Verder wordt er gesproken over grote verbeteringen voor de iPad, waaronder zwevende vensters voor apps zodat multitasken makkelijker wordt. Tot slot hebben geruchten het over een vernieuwde volume-weergave, beter selectie-opties en een nieuw gebaar om acties ongedaan te maken. Dat laatste is handig, omdat je dan met een gebaar je laatste actie (bijvoorbeeld een woord dat je verkeerd hebt geschreven in een document) weer ongedaan maakt.

Meer weten over iOS 13? Check dan ook ons iOS 13 verwachtingen-overzicht, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (maar je kunt ook de iPhoned-app downloaden), zodat je op de hoogte blijft van alle nieuwtjes!

Lees meer over iOS 13

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.