Apple patenteert mogelijkheden Siri in Berichten-app

Rutger Otto
17 november 2016, 15:43
2 min leestijd
Apple patenteert mogelijkheden Siri in Berichten-app

Welke rol kan Apples persoonlijke assistent Siri gaan spelen in iMessage-chats? Dat doet het bedrijf uit de doeken in een nieuw patent.

Lees verder na de advertentie.

Siri iMessage

Een nieuwe patentaanvraag van Apple onderzoekt hoe Siri kan worden ingezet in de Berichten-app. Het patent heet ‘Virtual assistent in a communication session’ en beschrijft hoe Siri gebruikers in iMessage kan helpen. Als de persoonlijke assistent wordt geïntegreerd in de app, zou hij kunnen helpen bij het inplannen van afspraken, het opzoeken van tijden waarop films draaien en het opzoeken van navigatie.

Deze vorm van implementatie binnen gesprekken, als assistent die dingen voor jou en je gesprekspartner opzoekt, lijkt op de manier waarop Google zijn Assistent inzet in de recent uitgebrachte Allo-app. In chatsessies met twee of meer personen kunnen gebruikers zich direct tot Siri wenden, blijkt uit het patent.

siri imessage

Voorbeelden van Siri in berichten

Als er een bepaalde taak wordt aangestipt, kan Siri die direct uitvoeren. Een gebruiker kan bijvoorbeeld binnen het chatvenster schrijven: ‘Siri, help ons een afspraak plannen’. De assistent detecteert dat het bericht voor hem bedoeld is, maakt een taak aan, bekijkt openstaande agenda data van beide gebruikers en stelt een datum en tijd voor.

Een ander voorbeeld is het zoeken van een restaurant om met een aantal mensen te gaan eten. De assistent kijkt naar de locatie van alle gegadigden (nadat iedereen daarvoor toestemming geeft) en maakt dan een selectie van de beste restaurants in de buurt. De mensen in het gesprek kunnen dan stemmen welke het wordt.

Betalen via Siri

In het patent staat ook omschreven hoe er via de assistent mogelijk betalingen gedaan kunnen worden. Gebruikers zouden elkaar dan geld kunnen overmaken via een betaal-app die zij allebei gebruiken. De transactie zou dan gedubbelcheckt worden met goedkeuring via Touch ID. Een mogelijkheid is dat Apple hiervoor zijn betaalplatform Apple Pay gebruiken, wat in Nederland en België nog niet beschikbaar is.

Nu Apple aan het uitbreiden is met zijn Berichten-app en Siri (inmiddels hebben derden toegang tot de Siri API om in hun apps te verwerken), zou het best kunnen dat ze elkaar binnenkort zullen vinden. Maar omdat het slechts een patent is, is dat niet zeker. Apple vraagt aan de lopende band nieuwe patenten aan en veel daarvan zien we nooit meer terug.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen