Waarom Apple Bing omruilt voor Google bij zoeken via Siri en Spotlight

Erwin Vogelaar
25 september 2017, 20:14
2 min leestijd
Waarom Apple Bing omruilt voor Google bij zoeken via Siri en Spotlight

Zoeken op je Apple-apparaten voelt vanaf vandaag overal hetzelfde. Vanaf nu gebruikt Siri Google in plaats van Bing om je vragen te beantwoorden. Ook Spotlight op iOS en Mac krijgt deze zoekmachine.

Vanaf nu zal Siri Google gebruiken om te zoeken

Google is al geruime tijd de standaard zoekmachine op iOS-toestellen, omdat Google hier een enorm bedrag voor betaalt. Toch zocht je niet altijd via Google op iOS en op je Mac. Gebruikte je bijvoorbeeld Siri of Spotlight, dan werd er via Bing van Microsoft gezocht. Dat is vanaf vandaag voorbij.

Op welke manier je ook zoekt: de standaard zoekmachine is nu altijd Google. Apple stelt dat deze aanpassing puur bedoeld is om gebruikers overal een consistente zoekervaring te geven. Hiervoor was Google enkel de standaardzoekmachine bij het zoeken in Safari.

siri google

In de zoekresultaten van Siri of Spotlight, komen de linkjes van Google en de video’s van Googles YouTube te staan. De afbeeldingen komen echter voorlopig nog wel van Bing.

Google en Apple

Google en Apple hebben een opvallende relatie. Enerzijds worden de mobiele besturingssystemen van de twee bedrijven vaak tegenover elkaar gezet. Anderzijds zijn ze ook van elkaar afhankelijk.

Google verdient bijvoorbeeld meer via iOS dan Android. Daarom betaalt Google miljarden dollars per jaar aan Apple om de standaard zoekmachine op iPhones te blijven. Het is niet bekend of Google nu meer moet gaan betalen, omdat de zoekmachine nog prominenter aanwezig is op de apparaten van Apple.

In de zoekresultaten van Siri en Spotlight zijn geen advertenties te vinden. In de resultaten worden namelijk direct de relevante linkjes getoond. Open je echter een video van YouTube uit de resultaten, dan worden er uiteraard wel advertenties in beeld geplaatst. Hierdoor gaat Google er wel op vooruit met zijn nieuwe positie als systeembrede standaard zoekmachine op iOS en Mac.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Categorie: Apple
Spotlights: Apple, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's