‘Over twee jaar praat je met Siri over gezondheidsklachten’

Lars Paijmans
9 september 2019, 11:04
2 min leestijd
‘Over twee jaar praat je met Siri over gezondheidsklachten’

Siri gebruik je nu nog om een wekker te zetten en grappen te maken, maar Apple heeft grootse plannen met de assistent. Over een paar jaar kun je bij Siri op spreekuur komen als je gezondheidsproblemen hebt.

Lees verder na de advertentie.

Siri gaat helpen bij gezondheidsklachten

Als deze introductie als toekomstmuziek klinkt dan heb je gelijk, want volgens The Guardian heeft Apple deze functie pas op de planning staan voor iOS 15. Deze update moet in 2021 verschijnen, maar de eerste plannen worden er nu al voor gemaakt in het hoofdkantoor van Apple.

SiriOS

De krant zou interne informatie in handen hebben waaruit blijkt dat gebruikers met Siri volledige gesprekken kunnen houden over gezondheidsproblemen. Hierbij geef jij aan waar je last van hebt en stelt Siri vervolgens vragen om meer over je situatie te weten te komen. Op die manier kan de assistent stap voor stap symptomen afvinken en uiteindelijk met een advies komen.

Hoewel er nog heel wat moet gebeuren tot Siri dit soort complexe gesprekken kan voeren, past een dergelijke functie wel perfect in de weg die Apple ingeslagen is. Bijna ieder product van het bedrijf heeft gezondheidsfuncties en er komen er ieder jaar meer bij. Van de app om een hartritmestoornis te meten met de Apple Watch tot Schermtijd om je smartphone- en Mac-gebruik in kaart te brengen.

Apple bouwt Gezondheid-app verder uit

Ondertussen groeit de Gezondheid-app die op iedere iPhone standaard geïnstalleerd staat. Met deze app kunnen patiënten een medisch rapport opvragen die informatie bevat over vitale functies, activiteit, hartslag, slaapdata en meer.

Uit de documenten blijkt daarnaast hoe Apple omgaat met gevoelige onderwerpen en Siri. Zo zijn er specifieke antwoorden toegevoegd als er vragen worden gesteld over feminisme, zodat Siri altijd antwoord geeft waaruit blijkt dat Apple vindt dat mensen gelijk behandeld moeten worden. In een verklaring laat Apple weten dat “Siri bedoeld is om iedereen te helpen en feitelijke inclusieve reacties geeft in plaats van meningen.”

Lees meer over Siri

Bron: The Guardian
Categorieën: Geruchten, iOS
Spotlight: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's