Siri vertelt straks meer over evenementen, feestdagen en ‘alles wat hip is’

Lars Paijmans
28 juni 2017, 11:07
1 min leestijd
Siri vertelt straks meer over evenementen, feestdagen en ‘alles wat hip is’

Apple wil Siri niet alleen slimmer, maar ook hipper maken. Een opgedoken vacature omschrijft een opmerkelijke nieuwe baan bij het bedrijf.

Waarom Apple Siri cool en hip wil maken

Siri wordt zich in de nabije toekomst beter bewust van populaire evenementen, zo suggereert de vacature. Een nieuw personeelslid bij Apple moet de assistent van de virtuele assistent worden, die zich volledig richt op het ‘strategische gewaarwording van culturele evenementen en alles wat nu hip en populair is’. Iemand die Siri’s agenda vult, dus.

Dat klinkt vooral als een manier om de reacties van Siri actueler te maken. Zo kun je nu al vragen stellen over de Super Bowl en andere grote sport-evenementen, maar zijn de antwoorden een stuk beperkter als je het bijvoorbeeld over muziekfestivals hebt.

Siri cool

De nieuwe assistent moet evenementen gaan vinden waar Siri nog niets van af weet. Hiervoor zal de persoon een groot deel van de dag bezig zijn om social media en het web door te pluizen. Naast evenementen behoren opmerkelijke feestdagen ook tot het takenpakket, zoals May the Fourth (be with you) en Talk Like a Pirate Day. Dit zal ongetwijfeld invloed hebben op de grappige Siri antwoorden die de spraakassistent nu al geeft.

Tot slot moet de persoon in kwestie een trendsetter zijn en – zoals Apple het noemt – de ‘Czar of cool’. Als jij jezelf met deze beschrijving aangesproken voelt, kun je het sollicitatieformulier op Apples website invullen.

Dat Apple zijn team van Siri-experts vergroot is niet zo gek. Dit najaar krijgt de assistent een nieuwe, menselijkere stem en worden er meerdere verbeteringen doorgevoerd. Ook verschijnt de HomePod rond die tijd, de speaker die het meest afhankelijk is van de kwaliteit van Siri.

Lees het laatste nieuws over Siri

Bron: 9to5mac
Categorie: Apple
Spotlight: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's