Apple lanceert Siri-commercial tegelijkertijd met ‘betere’ assistent Viv

Redactie
10 mei 2016, 9:31
1 min leestijd
Apple lanceert Siri-commercial tegelijkertijd met ‘betere’ assistent Viv

Op dezelfde dag als dat de makers van Siri hun verbeterde persoonlijke assistent Viv presenteren aan het grote publiek, komt Apple met een Siri-commercial op de proppen.

Lees verder na de advertentie.

https://www.youtube.com/watch?v=Z90nZtd1AmM

Siri-commercial

In de commercial is acteur Neil Patrick Harris te zien met zijn iPhone 6S. Harris vraagt aan Siri of zij de speech van hem wil voorlezen. De reclame is dan ook vooral gericht op de functionaliteit van Siri. De timing van de commercial lijkt alles behalve toevallig. Enkele uren voordat de commercial live ging, toonden de ontwikkelaars van Siri de nieuwe persoonlijke assistent Viv op de technologieconferentie TechCrunch Disrupt.

https://www.youtube.com/watch?v=kL63sdTYPcY

De ontwikkelaars van Siri werkten lange tijd voor Apple aan Siri, maar besloten enkele jaren geleden hun eigen weg te gaan, met als resultaat de nieuwe assistent Viv. Deze assistent leunt meer op kunstmatige intelligentie en zelflerend vermogen dan Apples Siri. Zo kan de nieuwe assistent samenwerken met apps van andere makers en lastige vragen beter beantwoorden. Siri vult daarentegen een zoekterm in op het internet als vragen te moeilijk worden.

Platform Viv onduidelijk

Omdat de ontwikkelaars niet meer voor Apple werken, is het nog maar de vraag of de nieuwe persoonlijke assistent naar iOS-apparaten komt. Naast Siri moet Viv ook gaan concurreren met Google Now, bots van Facebook en Cortana van Microsoft. Met de Apple-commercial laat het bedrijf uit Cupertino in ieder geval zien dat Siri nog lang niet over zijn houdbaarheidsdatum heen is. De grote vraag is nu natuurlijk voor Apple met iOS 10 Siri een stuk slimmer maakt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen