De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Siri gaat ook WhatsApp en andere chat-apps als standaard ondersteunen

Lars Paijmans
2 oktober 2019, 14:46
1 min leestijd
Siri gaat ook WhatsApp en andere chat-apps als standaard ondersteunen

Een grote verbetering voor Siri moet nog voor het einde van het jaar verschijnen. De spraakassistent zou niet meer standaard iMessage en de Telefoon-app openen, maar afhankelijk van de contactpersoon ook meteen WhatsApp, Facebook Messenger of andere chat-apps kunnen gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Zo gaat Siri chat-apps beter ondersteunen

Het nieuws is afkomstig van Bloomberg, dat stelt dat Apple dit nieuws inmiddels heeft bevestigd. Het betekent een grote verandering voor Siri, aangezien Apple zijn eigen apps altijd voortrekt als het om antwoorden van de assistent gaat.

Daar komt dit najaar verandering in met een iOS-update die Siri een opknapbeurt geeft. Dit zorgt er in de praktijk voor dat de assistent kijkt naar welke app je gebruikt om een persoon berichten te sturen en vervolgens zelf de juiste app kiest.

SiriOS

Praat je dus vooral met je beste vriend via WhatsApp, dan stuurt Siri ook meteen een berichtje in WhatsApp. Hetzelfde geldt voor alternatieven voor de Telefoon-app en andere berichten-apps als Telegram en Facebook Messenger. Je kunt nu al een bericht via Siri naar WhatsApp verzenden, maar moet hierbij steeds extra stappen doorlopen en benoemen dat je het bericht in die chat-app wil versturen.

Het is helaas nog niet mogelijk om voor alles een standaard-app uit te kiezen; dat doet Siri voorlopig automatisch. De update voor Siri is in ieder geval een stap in de goede richting.

Update verschijnt ‘dit najaar’

Wanneer we deze update kunnen verwachten, is helaas nog onduidelijk. Het enige wat we weten, is dat deze voor het einde van het jaar beschikbaar komt voor alle apparaten die nu iOS 13 ondersteunen. Onlangs werd ook al bekend dat Spotify binnenkort met Siri kan werken, iets waar gebruikers al jaren op wachten.

Lees het laatste nieuws over Siri

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu