Apple lost Siri-bugs voor wachtwoord en Night Shift op

Lars Paijmans
6 april 2016, 9:14
2 min leestijd
Apple lost Siri-bugs voor wachtwoord en Night Shift op

Apple heeft twee bugs gerepareerd die allebei met spraakassistent Siri te maken hebben. De eerste Siri-bug zorgde ervoor dat je het wachtwoord van een iPhone kon omzeilen, terwijl een andere bug het mogelijk maakte om Night Shift te gebruiken in de Energiebesparende modus.

Lees verder na de advertentie.

Siri-bugs opgelost

Omdat de twee bugs allebei met Siri te maken hebben, hoef je geen nieuwe versie van iOS te installeren om de bugfixes te ontvangen. Apple regelt de reparatie op zijn eigen servers, wat een handmatige update voor gebruikers overbodig maakt.

siri-bugs

Gisteren werd het probleem bij Siri ontdekt die ervoor zorgde dat gebruikers de inlogcode konden omzeilen door een specifieke vraag aan de spraakassistent te stellen. Voor Nederlandse iPhone-gebruikers geen groot probleem, omdat de techniek alleen met de Engelse Siri bleek te werken. Omdat je 3D Touch nodig hebt, konden alleen eigenaren van een iPhone 6S en iPhone 6S Plus de bug gebruiken.

→ Lees ook: Waarom gaat het nog steeds mis met die iOS-updates?

Bug in Night Shift

De andere bug die Apple opgelost heeft, heeft te maken met de nieuwe Night Shift-functie die met iOS 9.3 geïntroduceerd werd. Met Night Shift krijgt het scherm van je iPhone een oranje gloed in de avonduren, wat de uitstoot van blauw licht beperkt. Dit moet onder meer je nachtrust verbeteren en minder vermoeiend werken voor je ogen. De instellingen van de nieuwe feature zijn zelf in te stellen.

Het moet alleen niet mogelijk zijn om Night Shift tegelijkertijd met de energiebesparende modus te gebruiken, omdat de functie veel energie vraagt. Vanwege een foutje van Siri kon dit toch. Siri activeerde Night Shift namelijk gewoon als je dit aan hem vroeg. Na de update van vandaag is dat dus niet meer mogelijk. Als je Siri nu vraagt om Night Shift te activeren, zal de spraakassistent laten weten dat daarvoor eerst de energiebesparende modus uitgeschakeld moet worden.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6S

Categorie: iOS
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen