Siri bevestigt komst Apple Pay naar Nederland: nog dit najaar
Erwin Vogelaar

Apple Pay komt eindelijk naar Nederland. Dit bevestigt Apple via Siri. Waarschijnlijk is Apple Pay nog voor de feestdagen beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bevestigd door Siri: Apple Pay dit najaar naar Nederland

Apple bevestigt de geruchten over de komst van Apple Pay naar Nederland. Dit doet het bedrijf via zijn spraakassistent Siri. Vraag je namelijk aan Siri of er een bedrag via Apple Pay kan worden overgemaakt, dan krijg je als antwoord terug: “Dus jij hebt het ook gehoord! Vanaf dit najaar kan ik betalingen versturen en aanvragen met Apple Pay.”

Siri geeft geen exacte datum voor Apple Pay in Nederland, maar aangezien het al half oktober is zal het niet lang meer duren. De dienst wordt ongetwijfeld nog voor de feestdagen beschikbaar gemaakt, zodat je jouw Sinterklaas- en kerstaankopen kunt doen met je iPhone.

siri apple pay

Volgens WANT zou ING de eerste bank zijn die het betaalsysteem ondersteunt. Later volgt Bunq en nog later andere banken. Apple kondigt verdere details mogelijk op 2 november aan.

Dit kun je met Apple Pay

Met Apple Pay gebruik je jouw iPhone voor contactloos betalen. Waar je nu bij de meeste pinautomaten je pasje tegen de zijkant of bovenkant houdt om te betalen, kan dat straks dus met je iPhone. Hiervoor moet je dus wel bij de juiste bank zitten. Om te betalen met Apple Pay koppel je jouw betaalpas aan de Wallet-app. Deze app staat standaard op je iPhone geïnstalleerd.

Naast fysieke aankopen gebruik je Apple Pay ook voor online shoppen. Het is namelijk mogelijk om op je Apple-apparaat via Safari af te rekenen met de betaaldienst. Je gebruikt dan Touch ID om je identiteit en de aankoop te bevestigen. Met de nieuwe iPhone X wordt het op deze manier mogelijk om te betalen door naar je smartphone te kijken via Face ID.

Lees het laatste nieuws over Apple Pay

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.