Siri negeert Apple Music-vragen van niet-abonnees

Rutger Otto
27 oktober 2015, 10:38
2 min leestijd
Siri negeert Apple Music-vragen van niet-abonnees

Mensen met een iOS-toestel zonder abonnement op Apple Music, krijgen niet overal antwoord op van Siri. Het gaat hierbij wel alleen om sommige muziekgerelateerde vragen.

Lees verder na de advertentie.

Siri negeert Apple Music-vragen

Siri is een persoonlijk assistent die je helpt bij allerlei vragen, maar heb je geen abonnement op Apple Music, dan kun je naar antwoorden op sommige vragen fluiten. Dat schrijft Twitteraar Tom Conrad: “Siri wil dus niet over muziek praten als je haar baas niet betaalt?” Conrad vroeg Siri naar het meest populaire nummer van de dag in Amerika. Het antwoord luidde: “Sorry Tom, dat kan ik niet voor je opzoeken. Je lijkt niet geabonneerd te zijn op Apple Music.”

Hoewel Siri het antwoord op de vraag van Conrad heus wel weet, houdt de assistent bewust informatie achter. Ook in Nederland krijg je dat soort informatie niet zonder abonnement. Als je wel lid bent van Apple Music, dan opent de app. Tenminste, als het goed is. Op vragen als: ‘wat is het beste nummer van Radiohead’ reageert Siri bij ons nogal vreemd. “Sorry, ik kan dat niet kopen”, luidt het antwoord.

Siri Apple Music commando’s

In Nederland word je overigens al snel doorverwezen naar het web als Siri even geen antwoord heeft. De Engelse variant werkt wat dat betreft toch beter en context gevoeliger. Dat Siri in het Engels een stuk beter uit de voeten kan, werd al duidelijk in de laatste versie van Apple TV, waarmee de Nederlandse taal niet werkt. Overigens zijn er voor Apple Music wel een aantal toffe commando’s die met Siri werken. Je leest welke dat zijn in dit artikel.

Betalende abonnees

Apple Music is sinds eind juni beschikbaar voor Apple-gebruikers (en binnenkort ook voor Android-bezitters). De eerste drie maanden kon gratis op proef worden geluisterd. Daar heeft Apple naar eigen zeggen 6,5 miljoen betalende abonnees aan overgehouden. Dat is natuurlijk geen definitief cijfer, want daar zitten ook nog mensen bij die bijvoorbeeld hun abonnement zijn vergeten uit te zetten. Inmiddels zijn er overigens ook nog eens 8,5 miljoen gebruikers die nog een proefabonnement hebben.

Lees meet over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu