Sim only-abonnementen winnen flink aan populariteit in Nederland
Rutger Otto

Het is voor het eerst dat er in Nederland meer sim only abonnementen zijn verkocht dan abonnementen waar het toestel bij zit.

Sim only wint aan populariteit

Dat schrijft onderzoeksbureau GfK. In Nederland kiezen steeds minder mensen voor een abonnement met toestel. In december van vorig jaar was dat soort abonnementen nog goed voor 33 procent van de verkoop. Sim only was in dezelfde maand goed voor 56 procent van de markt.

iphone simlockvrijAls we kijken naar heel 2014 dan is sim only ook iets populairder dan de traditionele abonnementsvorm. 47 procent van de markt is nu sim only, tegenover 42 procent van een abonnement met toestel. In 2013 was het traditionele abonnement nog populairder met 44 procent van de markt tegenover 37 procent sim only. De stijgende populariteit van sim only gaat overigens ten koste van prepaid, het marktaandeel daarvan daalde van 19 naar 11 procent.

iPhone sim only-abonnement kopen

Bij een sim only-abonnement koopt de klant het toestel er los bij, in plaats van dat er elke maand bijbetaald moet worden voor kosten van de telefoon. Over de hele periode is een sim only-abonnement meestal ook goedkoper dan een traditioneel abonnement. Echter, als je er een los toestel bij koopt, betaal je in het begin een hoop geld in één keer, in plaats van verdeeld over de maanden.

iPhones kun je ook los en simlockvrij kopen. Het is dan mogelijk om er zelf een betaalbaar sim only abonnement voor je iPhone bij te kiezen. Voor het geld dat je betaalt, krijg je relatief meer MB’s, sms’jes en belminuten.

Lees ook het laatste nieuws over de iPhone 6

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.