KPN werkt samen met Silent Circle om iPhone afluistervrij te maken

Gijs Ettes
19 februari 2014, 11:01
1 min leestijd
KPN werkt samen met Silent Circle om iPhone afluistervrij te maken

KPN heeft de handen ineengeslagen met encryptiebedrijf Silent Circle om het voor smartphonegebruikers mogelijk te maken wereldwijd beveiligde telefoon- en videogesprekken te voeren en data versleuteld te versturen.

Lees verder na de advertentie.

KPN verkoopt als eerste de diensten van Silent Circle door in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf laat via de officiële website weten dat het steeds nauwer betrokken is bij het waarborgen van de privacy van mobiele gebruikers.

→ KPN iPhone kopen? Check de beste aanbiedingen!

Deze kunnen nu via de KPN Cloud Store het Circle pakket downloaden, dat bestaat uit Silent Phone en Silent Text. De apps kosten circa 10 euro per maand en bieden de mogelijkheid om met andere Silent Circle-gebruikers veilig te communiceren, ongeacht of zij gebruikmaken van een Apple- of Android-toestel. Gebruikers kunnen met Silent Phone beveiligde telefoon- en videogesprekken voeren en beveiligde berichten versturen met Silent Text.

Zo werken de apps van Silent Circle

De apps van Silent Circle waarborgen de privacy van jou als iPhone-gebruiker omdat ze geen metadata opslaan. Daarnaast worden de encryptiesleutels uitsluitend beheerd op je eigen toestel. De techniek zorgt ervoor dat de uitwisseling van de geheime sleutel volledig onafhankelijk van de infrastructuur van Silent Circle en KPN gebeurt. Na de communicatie wordt de geheime sleutel bij de gebruikers vernietigd en is het onmogelijk om de inhoud van het gesprek of de data te ontcijferen. Meer over de apps en diensten van Silent Circle lees je op de website van het bedrijf.

De beste KPN iPhone-abonnementen

Wil je een iPhone bij KPN kopen, maar weet je niet waar je het goedkoopste uit bent? Check de actuele iPhone aanbiedingen hieronder!

Lees het laatste KPN nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu