Shot on iPhone-challenge: zo kan jij Apples fotowedstrijd winnen

Florence Peeters
23 januari 2019, 15:32
2 min leestijd
Shot on iPhone-challenge: zo kan jij Apples fotowedstrijd winnen

Fotofanaten met een iPhone op zak, opgelet: Apple heeft het startsein gegeven voor de ‘Shot on iPhone’-challenge. De mooiste tien foto’s uit alle inzendingen verschijnen wereldwijd in Apple-campagnes. Zo kun jij meedoen.

Lees verder na de advertentie.

Apple roemt iPhone-camera met fotowedstrijd

Apple is een nieuwe zoektocht gestart naar de allermooiste foto’s die gemaakt zijn met een iPhone. Het bedrijf uit Cupertino heeft een wedstrijd aangekondigd waar mensen van over de hele wereld aan mee kunnen doen. Vervolgens beslist een jury van grote namen uit de fotografie en de cameratak van Apple daar tien winnaars uit.

De gelukkige tien fotografen zien vervolgens hun foto een jaar lang verschijnen in Apple-campagnes op billboards, Apple Stores en het internet. Dit is hoe je meedoet aan de fotowedstrijd.

iPhone Camera-app tips

Meedoen doe je zo

Van dinsdag 22 januari tot en met donderdag 7 februari om 15.00 uur Nederlandse tijd kun je jouw mooiste kiekje insturen. Dit doe je simpelweg door het plaatje op Instagram of Twitter te plaatsen met de bijbehorende hashtag: #ShotoniPhone. Let er wel op dat als je je inzending via sociale media deelt, je profiel op openbaar staat.

Het is ook mogelijk om de foto in de hoogst mogelijk resolutie te mailen naar shotoniphone@apple.com. De bestandsnaam moet dan als volgt zijn opgebouwd: voornaam_achternaam_iphonemodel. Hierbij geef je dus ook aan met welke iPhone de foto gemaakt is.

Je mag de foto onbewerkt insturen, maar het is ook toegestaan om de foto achteraf te bewerken. Dit mag zowel met de standaardtools in de Foto’s-app als via een andere fotobewerkingsapp.

Tot slot moet je 18 jaar of ouder zijn om mee te mogen doen. Een elfkoppige jury buigt zich over alle inzendingen. Onder meer de Nederlandse fotograaf Annet de Graaf – een reisfotograaf die enkel haar iPhone gebruikt – jureert mee. Bekijk hier de volledige lijst van juryleden. De winnaars worden op 26 februari bekendgemaakt.

Check onze fotografie-tips

Wil je meedoen maar kan je nog wel wat fotografie-tips gebruiken? Bekijk dan onze tips om alles uit de standaard Camera-app te halen. Of lees hoe je de iPhone XR-camera maximaal laat presteren. Check ook hoe je het huidige winterse weer mooi vastlegt.

Bron: Apple
Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen