Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Shot on iPhone Challenge: dit zijn de winnaars met de beste macrofoto’s

Piet-Jan Lentjes
14 april 2022, 10:18
2 min leestijd
Shot on iPhone Challenge: dit zijn de winnaars met de beste macrofoto’s

Begin januari organiseerde Apple een nieuwe ‘Shot on iPhone Challenge’ en de winnaars zijn nu bekend gemaakt. Dit zijn de beste macrofoto’s die gemaakt zijn met de iPhone 13 Pro (Max)!

Lees verder na de advertentie.

Shot on iPhone Challenge: de winnaars

In januari van dit jaar had Apple een nieuwe wedstrijd georganiseerd. Elke fotograaf, van amateur tot professional, kon meedoen om de mooiste macrofoto te maken. Er was wel een belangrijke regel waaraan je moest voldoen: de foto moest gemaakt zijn met de iPhone 13 Pro of iPhone 13 Pro Max.

iPhone macromodus

Waarom specifiek de iPhone 13 Pro (Max)? Met de iPhone 13 Pro en Pro Max maak je prachtige, scherpe close-ups van onderwerpen op nog geen twee centimeter afstand. Deze macromodus is dus een prima aanleiding voor een fotowedstrijd.

Vandaag zijn de winnaars van de Shot on iPhone Challenge bekend gemaakt. Wij laten je onze 3 favorieten zien. Wil je alle foto’s van de winnaars bekijken? Check dan het overzicht van de Shot on iPhone Challenge-winnaars. De foto’s werden beoordeeld door tien juryleden uit verschillende landen.

1. “Sea Glass” door Guido Cassanelli uit Buenos Aires, Argentin

De jury vond de foto erg mooi en vooral de psychedelische kleuren waren prachtig. Ook de aanwezigheid van symmetrie in de foto werd erg op prijs gesteld.

Shot on iPhone Challenge winnaar 1

2. “Art in Nature” door Prajwal Chougule uit Kolhapur, Maharashtra, India

Een subliem voorbeeld van een eenvoudige, doch prachtige afbeelding. De waterdruppels vormen kleine parels in het spinnenweb. Dit maakte deze foto dan ook een van de Shot on iPhone Challenge-winnaars.

Shot on iPhone Challenge winnaar 2

3. “Strawberry in Soda” door Ashley Lee uit San Francisco, Amerika

De heldere kleur van de aardbei komt uitstekend tot uiting in deze foto. De textuur van de aardbei samen met de luchtbelletjes geven een prachtig eindresultaat.

Shot on iPhone Challenge winnaar 3

Macrofoto’s maken met de iPhone 13 Pro (Max)

Heb je ook een iPhone 13 Pro of een iPhone 13 Pro Max? Dan kun je zelf ook meteen aan de slag en proberen om de mooiste macrofoto’s te maken. Dit doe je op de volgende manier:

  • Open de camera-app op je iPhone 13 Pro (Max);
  • Zorg dat de camera op ‘Foto’ staat;
  • Tik op 0,5 (dit is de ultragroothoeklens die je iPhone gebruikt voor macrofoto’s);
  • Kies je compositie;
  • Klik op de sluiterknop als je iPhone heeft scherpgesteld op je onderwerp.

iPhone 13 Pro (Max) kopen

Wil je na het zien van deze Shot on iPhone Challenge-winnaars ook aan de slag, maar heb je geen iPhone 13 Pro of iPhone 13 Pro Max? Dan kun je met een speciale app ook op een oudere iPhone macrofoto’s maken.

Wil je liever een iPhone 13 Pro (Max) kopen? Check dan de iPhone 13 Pro-prijsvergelijker en de iPhone 13 Pro Max-prijsvergelijker. Dan weet je zeker dat je de beste prijs te pakken hebt!

Apple iPhone 13 Pro

Apple iPhone 13 Pro prijzen vergelijken

Bekijk product
Apple iPhone 13 Pro Max

Apple iPhone 13 Pro Max prijzen vergelijken

Bekijk product

Vind je fotograferen met je smartphone erg leuk? Check dan ook eens onze handige trucs die jouw iPhone-fotografie naar een volgend niveau tillen. Is dat niet genoeg en wil je meer tips? Via de website en onze gratis iPhoned-app blijf je altijd op de hoogte. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu