Zo gaat Google je helpen met het zoeken naar de juiste outfit

Erwin Vogelaar
6 september 2016, 19:21
2 min leestijd
Zo gaat Google je helpen met het zoeken naar de juiste outfit

Google’s Shop the Look gaat gebruikers helpen om de juiste outfit te vinden. Nooit meer hoef je te zoeken naar dat ene kledingstuk op die ene foto.

Lees verder na de advertentie.

Shop the Look

Google test nu een nieuwe functie waardoor het shoppen naar de juiste outfit op Google veel makkelijker wordt. Volgens het bedrijf zijn negentig procent van de smartphonegebruikers niet zeker van het specifieke merk dat ze willen kopen als ze gaan shoppen. Daarnaast struinen veel gebruikers blogs af voor trends en ideeën. Om deze mensen te helpen heeft Google Shop the Look bedacht.

Shop the Look

Het idee van Shop the Look is dat je bijvoorbeeld via Google zoekt op een specifieke outfit. Google noemt als voorbeeld ‘cocktail attire’ zoals je in bovenstaande gif kunt zien. Vervolgens krijg je allerlei afbeeldingen van mogelijke outfits in een aparte Shop the Look-sectie. Het kan zijn dat daar plots iets tussen zit dat helemaal je ding is, maar vervolgens is het vrijwel onmogelijk om dat exacte kledingstuk te vinden in de stad af in één van de vele online shops. Uren later geef je het op en trek je dat oude jurkje maar weer uit de kast. Shop the Look zorgt ervoor dat er onder de afbeelding de losse kledingstukken staan met de winkels waar je het kunt kopen. Het gaat hier niet altijd om het exacte kledingstuk, maar in dit voorbeeld wel jurkjes die er op lijken.

Google wil op deze manier dus eigenlijk de blogs vervangen, zodat de Google-app de plek wordt om inspiratie op te doen. Helaas wordt de functie nu eerst alleen getest in de Verenigde Staten op smartphones, maar het is een mooie ontwikkeling en hopelijk wordt het ook vlot wereldwijd uitgerold. Het is vooral ook een slimme functie, dat zowel Google, de winkels als de consument helpt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu