Kijktip: De eerste Instagram-miniserie Shield 5

3 februari 2016, 14:42
1 min leestijd
Kijktip: De eerste Instagram-miniserie Shield 5

Instagram zendt deze maand zijn eerste serie uit. Elke dag komt er een nieuwe aflevering online van maar liefst 15 seconden per stuk. Is dat genoeg om een verhaal te vertellen?

Lees verder na de advertentie.

Shield 5

Je kunt natuurlijk op diensten als Netflix urenlang series bingewatchen, maar wie heeft daar nou echt de tijd voor? Instagram start daarom met een eigen serie waarbij de afleveringen maar 15 seconden duren. Er zijn in totaal 28 afleveringen die deze maand stuk voor stuk worden gepubliceerd. De eerste afleveringen kun je nu kijken.

instagram bolt

De serie heet Shield 5 en is een thriller geproduceerd door de man achter films als Hot Fuzz en Layer Cake. De serie gaat over een diamantdiefstal en een politieachtervolging in Londen. In de eerste aflevering zien we de held van het verhaal bloedend over een straat strompelen, maar vanaf de tweede aflevering wordt de kijker teruggebracht naar de gebeurtenissen daarvoor. Wat is er gebeurd? Beetje bij beetje puzzel je het verhaal bij elkaar.

Het blijft niet alleen bij de afleveringen zelf, maar tussen de losse episodes krijg je extra informatie over de personages en gebeurtenissen in de serie. Zo krijg je nu politieberichten te zien met fotootjes van de hoofdpersonen. Elke dag zal er tot eind februari om 18:00 een nieuwe aflevering online verschijnen. Verwacht geen groots verhaal en uitgediepte personages, maar een experiment in verhaalvertelling dat kan slagen of juist compleet flopt. Hoe het ook verloopt, nu kun je er nog vanaf het begin bij zijn.

Shield 5 kijken

Shield 5 is via de iOS-app van Instagram en de website te bekijken. Op beide systemen kun je de afleveringen via deze link bereiken of je zoekt in de app naar “shieldfive”.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Lees meer over Instagram

Via: CNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu