Waarom Apple muziekherkennings-app Shazam overneemt

Erwin Vogelaar
11 december 2017, 18:55
2 min leestijd
Waarom Apple muziekherkennings-app Shazam overneemt

De Shazam overname door Apple is nu officieel. Het bedrijf zegt grote plannen te hebben voor de dienst in de toekomst. Onder andere in samenwerking met Apple Music.

Lees verder na de advertentie.

Shazam overname door Apple

Apple heeft Shazam overgenomen. Afgelopen weekend waren er al geruchten, maar nu is het officieel. “We zijn zeer verheugd dat Shazam en zijn getalenteerde team lid worden van Apple”, stelt Apple woordvoerder Tom Neumayr tegenover Buzzfeed News. “Sinds de lancering van de App Store is Shazam consistent een van de meest populaire apps voor iOS.”

In september 2016 maakte Shazam bekende dat de app al een miljard keer was gedownload, op alle platformen. Nu ruim een jaar later is dat aantal ongetwijfeld een stuk hoger.

shazam overname

Muziek is een belangrijke markt voor Apple. Zeker met de lancering van Apple Music twee jaar geleden. Het bedrijf is van plan om dit platform steeds verder te laten groeien, bijvoorbeeld met televisieseries en nu dus met Shazam. De meest praktische toepassing voor Apple is dat Shazam muziek kan herkennen en de gebruiker vervolgens direct naar Apple Music stuurt.

Plannen voor de toekomst

Apple zegt grote plannen hebben voor de toekomst: “Apple Music en Shazam passen goed bij elkaar. Beide hebben een passie voor het ontdekken van muziek en bieden geweldige muziekervaringen aan onze gebruikers. We hebben spannende plannen in petto en we kijken er naar uit om na de goedkeuring van de overeenkomst, met Shazam te combineren.” Een prijs voor de overname is niet genoemd.

Shazam is niet vies van vernieuwing. De dienst begon namelijk al in 1999 en toen waren er nog geen apps. Rond het jaar 2002 kon je een nummer op je telefoon intoetsen en het toestel bij de muziek houden. In een sms-bericht kreeg je vervolgens de titel van het nummer. Inmiddels werkt Shazam aan manieren om nog beter muziek te herkennen. Ook kan de app televisie-series, films of reclames identificeren.

Vraag aan Siri

Shazam werkt nu al via Siri door te vragen welk nummer er speelt. Wist je dat Siri naast nuttig ook heel grappig is? Dit zijn de leukste vragen en antwoorden van Siri.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu