‘iOS 8 laat je gemakkelijk liedjes herkennen’

Gijs Ettes
17 april 2014, 8:03
1 min leestijd
‘iOS 8 laat je gemakkelijk liedjes herkennen’

iOS 8, de volgende versie van Apples mobiele besturingssysteem, wordt mogelijk voorzien van een functie om liedjes te herkennen. Apple zoekt volgens Bloomberg de samenwerking met Shazam, dat met de gelijknamige app voor iOS en Android al jaren scoort op het gebied van muziekherkenning.

Lees verder na de advertentie.

Shazam in iOS 8

Bloomberg sprak met betrokkenen die anoniem willen blijven, aangezien Shazam in iOS 8 nog niet definitief is. Met de muziekherkenning en iTunes Radio, de streamingservice die vorig jaar in de VS werd geïntroduceerd, hoopt Apple beter de concurrentie aan te kunnen met Spotify en Pandora. iTunes Radio wordt naar verwachting op korte termijn ook in Europa uitgebracht. Het bedrijf is dankzij iTunes nog steeds de grootste verkoper van digitale muziek, maar het aantal downloads loopt in de gehele branche terug.

De verwachting is dat iOS 8 voor het eerst wordt getoond tijdens de Worldwide Developers Conference. De ontwikkelaarsconferentie vindr van 2 tot en met 6 juni plaats in San Francisco. Lees meer over deze softwareversie op onze iOS 8-pagina.

Liedjes herkennen met Shazam

Shazam is een gratis app waarmee je met een druk op de knop een gedeelte van een liedje opneemt. De app vergelijkt het fragment vervolgens vliegensvlug met een uitgebreide database van nummers, waarna in de meeste gevallen de juiste artiest op het beeld verschijnt. Shazam is volgens veel gebruikers accurater dan Soundhound, al is het met die app weer mogelijk om liedjes te neuriën.

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen