Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Setapp op iPhone: zo installeer je de nieuwe alternatieve app store

Yannick Chalkiopoulos
14 mei 2024, 14:00
3 min leestijd
Setapp op iPhone: zo installeer je de nieuwe alternatieve app store

Een nieuwe alternatieve app store voor iPhone komt eraan in de Europese Unie! Setapp is vanaf 14 mei te installeren op de iPhone. Zo werkt dat.

Lees verder na de advertentie.

Grote veranderingen in iOS 17.4

Een nieuwe alternatieve webwinkel komt eraan voor de iPhone! Apple voerde in iOS 17.4 grote veranderingen door, want het is sinds de update mogelijk om ook applicaties te installeren die niet in de Apple App Store staan. Dit is het gevolg van nieuwe Europese wetgeving, die Apple verplicht om de regels van de App Store te versoepelen. Als gevolg daarvan worden alternatieve webwinkels als Setapp toegestaan op de iPhone.

Lees ook: Standaardbrowser instellen op je iPhone: zo doe je dat in iOS 17.4

Met de nieuwe Europese regels moeten kleine ontwikkelaars een eerlijkere concurrentiepositie krijgen tegenover Apple. Daarom kun je vanaf iOS 17.4 zelf kiezen welke webwinkels je op je iPhone hebt staan. De update verscheen al even geleden, maar er waren nog amper alternatieve app stores beschikbaar. Daar komt binnenkort verandering in, want Setapp verschijnt 14 mei op de iPhone.

Setapp is beschikbaar

MacPaw gaf na de lancering van iOS 17.4 direct aan een nieuwe app store te ontwikkelen voor de iPhone. Het bedrijf heeft al een soortgelijke versie voor de Mac, waarbij je 9,99 dollar (ongeveer 9,26 euro) per maand betaalt en toegang krijgt tot meer dan 240 verschillende apps. Deze applicaties zijn vooral gericht op professioneel gebruik, zo kun je audio- en videobestanden omzetten, projecten plannen en codes schrijven.

Nu heeft MacPaw aangekondigd dat Setapp op 14 mei naar de iPhone komt. Het is nog niet bekend wanneer we de nieuwe webwinkel precies kunnen installeren. Houd daarom de website van MacPaw goed in de gaten, want daar verschijnt binnenkort de nieuwe app store. Via de website kun je Setapp op je iPhone installeren. Je krijgt dan direct toegang tot honderden apps, mits je een abonnement afsluit.

setapp iPhone App Store

Zoveel betaal je voor Setapp op iPhone

Dat is direct het nadeel van Setapp, want je kunt de webwinkel alleen gebruiken tegenover een maandelijkse betaling. Weet je nog niet zeker of je de webwinkel echt gaat gebruiken? Dan kun je eerst een gratis proefperiode van zeven dagen afsluiten. Daarna betaal je 9,99 dollar per maand voor Mac of iOS, of je betaalt maandelijks 12,49 dollar om Setapp te gebruiken op één Mac en vier iOS-apparaten.

Lees ook: Let op: deze iOS 17.4-functie werkt niet als je buiten de EU op reis bent

De Europese prijzen van Setapp zijn nog niet bekend. Het is goed mogelijk dat de nieuwe webwinkel de transacties in dollars doet, waardoor de Europese prijzen iets lager uit zullen vallen. Je kunt voor dit bedrag vervolgens wel alle apps installeren die in de webwinkel staan. Zo betaal je iedere maand een bedrag voor Setapp op de iPhone, maar krijg je wel toegang tot honderden “gratis” apps. Wil je weten welke webwinkels er nog meer naar de iPhone komen? Lees dan hier alles over alternatieve app stores!

Wil je meer weten over het downloaden van apps in iOS 17 (zonder App Store)? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu