Geruchten: September, Apple maand?

Redactie
2 augustus 2009, 14:41
2 min leestijd
Geruchten: September, Apple maand?

Een nieuwe firmware voor de iPhone, een nieuwe generatie iPod touch, een nieuwe generatie iPod nano, en een Apple Tablet. Allemaal geruchten die als mogelijke release datum de maand september hebben. Zou dit toeval zijn, of komt er echt wat aan volgende maand?

Lees verder na de advertentie.

.

Firmware 3.1 voor iPhone en iPod touch

Firmware 3.0.1 is pas net beschikbaar gekomen, en nu al praten we over een volgende firmware versie: Firmware 3.1. Bevestigd door developers, die toegang tot de beta van de firmware hebben, is dat er onder andere de volgende verbeteringen doorgevoerd gaan worden:

  • Kopiëren en plakken van video’s (iPhone 3GS)
  • Mogelijkheid tot ontwikkelen van augmented reality applicaties
  • Verbeterde batterijduur (iPhone 3G en 3GS)
  • Verbeterd kompas (iPhone 3GS)
  • Voice control werkt ook met draadloze koptelefoon (via bluetooth) (iPhone 3GS)

Voor de gehele lijst van verbeteringen en fixes in firmware 3.1 kun je terecht op de site van iPodTouchFans.

Nieuwe iPod met camera

Naast de nieuwe firmware zou in september ook een nieuwe versie van de iPod touch en iPod nano uit moeten komen. Als we de geruchten mogen geloven dan zouden beide apparaten gaan beschikken over een camera. Voor de iPod touch lijkt het iets geloofwaardiger dan voor de nano, dat gerucht streep ik in deze post dan ook door.

Als de iPod touch beschikking over een camera zal krijgen, dan wordt het verschil tussen de iPhone en iPod touch nog kleiner. Dan heb je echt ‘een iPhone die niet kan bellen en sms’en’. Toch lijkt het voor applicaties die gebruik maken van augmented reality, in het Nederlands vertaald ‘toegevoegde realiteit’, wel logisch dat de iPod touch een camera krijgt. Voor augmented reality is een camera vereist.

camera

Eindelijk een Apple Tablet?

Al jaren (gerucht 2002) gaan er geruchten dat er een Apple Tablet aankomt, maar nooit is het er van gekomen. Zou dit weer een foutief gerucht zijn, of komt de Apple Tablet er echt aan? Veel meer dan afwachten kunnen we niet doen, maar de geruchten zijn sterker dan ooit, en dat wijst erop dat hij er toch echt aan zit te komen.

Wat denken jullie, komt er een Apple Tablet, een iPod touch of nano met camera? En wat verwachten jullie van iPhone OS 3.1? Komen deze producten allemaal uit in september? Op een special event? Allemaal giswerk, maar wat denken jullie? Laat het weten in een reactie.

Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen