Self Service Apple: check zelf wat er mis is met je iPhone

27 juni 2024, 11:55
2 min leestijd
Self Service Apple: check zelf wat er mis is met je iPhone

Sinds 2022 heeft Apple het Self Service-reparatie programma om je eigen iPhone te fixen. Nu is de functie eindelijk beschikbaar in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Self Service Apple: check zelf wat er mis is met je iPhone

Met het Self Service-reparatie programma van Apple kun je niet alleen uitzoeken wat er mis is met je iPhone of ander Apple-device. Je kunt hiermee ook bij Apple de onderdelen en eventuele tools bestellen die je nodig hebt.

self service

De functie is niet nieuw in Europa. In 2022 kwam het Self Service-reparatie programma al deze kant op. Alleen toen ontbrak Nederland nog in de lijst met landen waar de functie te gebruiken is. Naast Nederland staan nu in totaal 33 landen op de lijst waar de functie beschikbaar is. Het volgende land wordt dan Canada, aldus Apple.

Apple Self Service reparaties: ook in Nederland

Dat je jouw Apple-apparaten zelf kunt repareren klinkt natuurlijk prima, maar er zitten hier wel een paar haken en ogen aan. Natuurlijk moet je zelf redelijk kundig zijn om de reparatie uit te voeren. Ook kun je niet zomaar elke reparatie zelf uitvoeren. Niet alle problemen worden namelijk ondersteund.

Daarnaast kun je ook niet elk onderdeel bestellen met de Self Service van Apple. Zo zijn onder andere de batterij, camera en het beeldscherm te verkrijgen, maar sommige andere onderdelen weer niet. Verder heb je ook de nodige tools nodig om de reparatie uit te voeren. Die moet je dus ook aanschaffen (of huren bij Apple).

Wil je meer weten over de reparatieservice van Apple? Of is er misschien iets mis met je iPhone of Mac? Dan kun je op de Self Service support-pagina van Apple je apparaat zelf checken.

Wil je op de hoogte blijven omtrent al het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu