Sega gaat ‘minder goede’ games uit de App Store verwijderen

Rutger Otto
10 mei 2015, 10:50
2 min leestijd

Enkele games van Sega zijn straks niet meer te downloaden uit de App Store op iOS. Volgens het Japanse bedrijf voldoen ze niet meer aan de huidige standaard.

Lees verder na de advertentie.

Sega iOS-games

Dat maakt Sega bekend op zijn blog. De komende weken zullen oudere games verwijderd worden. Het is echter onduidelijk om welke spellen het precies gaat. Ook in de Google Play Store worden de games weggehaald.

Geen paniek als je oude Sega-games op je iPhone of iPad hebt staan. Deze blijven gewoon speelbaar en aangekochte games zijn ook in de toekomst gewoon te downloaden. Maar Sega zal de spellen niet meer updaten, wat betekent dat ze over een tijdje te oud zijn om nog met nieuwere versies van iOS te werken.

Sega heeft tientallen games in de App Store staan. Sommige daarvan staan er al jaren in. Zo’n vreemde beslissing van Sega om spellen te verwijderen, is het dan ook niet. Het kost enorm veel werk om ook voor oudere games ondersteuning te blijven bieden.

Oudere spellen

Hoewel het bedrijf niet heeft gezegd om welke games het gaat, ligt het voor de hand dat oude Sega-games uit het Genesis-tijdperk zullen verdwijnen. Het kan dan gaan om spellen als Golden Axe of Ecco the Dolphin.

Nieuwere games blijven waarschijnlijk wel staan. Zo zijn de Sonic-games laatst nog bijgewerkt naar iOS 8 en de schermen van iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het lijkt dus logisch dat deze spellen voorlopig nog wel even blijven bestaan.

Hoge standaard

“Enkele van de games verschenen al op de eerste smartphones”, zegt een woordvoerder van Sega tegen VentureBeat. “Mobiele gameplay en technologische vooruitgang hebben spelers hoge verwachtingen gegeven van wat ze op hun mobiele apparaten kunnen spelen. Het is daarom in het belang van de spelers dat we onze games blijven verbeteren en daarom verwijderen we games die onze standaard niet langer halen.”

Lees meer over de App Store

Bron: Sega
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen