Waarom de Secret update belangrijker is dan het lijkt
Rutger Otto

Met de nieuwste update maakt Secret onderscheid tussen geheimen van vrienden en geheimen van de rest van de wereld. Zo kun je grapjes van mensen buiten je netwerk rustig overslaan.

secret updateSecret is nu een maand uit in Nederland en veel mensen gebruiken de app nog steeds verkeerd. In plaats van anoniem serieus geheimen delen, blijkt de app een broedplaats voor Nederlandse lolbroeken met schuine grappen en ‘geinige’ plaatjes. Af en toe valt duikt er nog een pareltje op, maar het aanbod valt stiekem toch tegen.

Wat is er veranderd met de Secret update?

Gebruiken jij en je vrienden de app wél zoals het bedoeld is, dan zullen je de Secret update kunnen waarderen. In alweer de vijfde versie van de geheimen-app kun je namelijk gemakkelijk het onderscheid aangeven tussen geheimen uit jouw netwerk en geheimen van de rest van de wereld.

Eerder kwamen zowel geheimen van vrienden als andere geheimen op de grote hoop in één venster te staan. Nu zijn er twee tabbladen: ‘Friends’ en ‘Explore’. In de eerste zie je alleen Secrets van vrienden en vrienden van vrienden voorbij komen. In het Explore-tab komen geheimen van vreemden voorbij.

Kleine update, groot verschil

Het lijkt een kleine update, maar kan een groot verschil maken voor mensen die Secret verwijderd hebben omdat ze het geneuzel van onbekenden niet wilden zien. Die mensen geven Secret nu misschien weer een kans.

Naast de tabjes is ook de vormgeving van Secret aangepast. Met een oranje stip wordt in de app gemeld of er nieuwe berichten zijn in de verschillende feeds. Daarnaast is delen van geheimen gemakkelijker, dankzij een deelknop die rechtsboven in Secrets te vinden is. Zo kun je de beste geheimen meteen delen via Twitter, Facebook of WhatsApp.

Ben je nog niet helemaal bekend met Secret, lees dan onze 4 tips om de app te gaan gebruiken.


Lees meer App Store nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.