Dit is waarom geheimen-app Secret er alweer mee stopt

30 april 2015, 12:26
2 min leestijd
Dit is waarom geheimen-app Secret er alweer mee stopt

De app Secret, waar gebruikers anoniem geheimen konden plaatsen, houdt ermee op. Vorig jaar was Secret een hype, maar binnenkort verdwijnt de app uit de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Andere visie

Het bedrijf achter de app sluit zijn deuren, zo maakt mede-oprichter David Byttow bekend op Medium. Hij noemt het de ‘moeilijkste beslissing van zijn leven’ en het ‘maakt me diep bedroefd’. Maar waarom stopt Secret?

Geld is geen probleem, zo schrijft Byttow. “Secret, Inc. heeft nog steeds een aanzienlijk bedrag van investeerders. Het juiste om te doen is nu om dat geld terug te geven.”

Volgens Byttow is Secret niet geworden wat hij aanvankelijk voor ogen had. “Ik geloof in een eerlijke en open manier van communiceren, net als creatieve expressie, en anonimiteit is een geweldige manier om dat te bereiken. Maar het mes snijdt aan twee kanten, want het moet met veel respect en zorg behandeld worden.”

secret-app

Secret downloaden niet meer mogelijk

Secret was vorig jaar een hype op iOS en Android, maar de app had een groot probleem. Al snel werd hij gebruikt om anoniem klasgenoten te pesten, iets wat ook in Nederland gebeurde. Dat leidde er in Brazilië zelfs toe dat Apple en Google Secret uit de app stores moesten verwijderen. In Nederland is de app momenteel al niet meer te downloaden. Gebruiken kan nog wel, maar waarschijnlijk niet lang meer.

Problemen bij Secret

Hoewel David Byttow claimt dat zijn beoogde visie niet gehaald werd, kampte Secret al langer met problemen. In december van 2014 werd Secret nog van een grote update voorzien, maar ook die sloeg niet aan. Bovendien zou de app lek zijn, waardoor gebruikers niet zo anoniem bleken als ze dachten. Veel werknemers van het bedrijf zouden inmiddels ontslagen zijn of bij andere bedrijven werken.

David Byttow is van plan om de komende tijd meer over Secret te schrijven, zodat anderen ervan kunnen leren. Het is nog niet bekend wat hij nu gaat doen.

Lees meer over apps

Bron: Medium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu