De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Seagate presenteert harde schijf voor iPhone en iPad

Rutger Otto
5 januari 2015, 9:04
2 min leestijd
Seagate presenteert harde schijf voor iPhone en iPad

Last van te weinig opslagruimte op je iPhone of iPad? Misschien is de Seagate Wireless dan iets voor jou. Deze harddisk werkt met mobiele platformen zoals iOS.

Lees verder na de advertentie.

Seagate Wireless

De iPhone 6 is te verkrijgen met een opslagruimte van maar liefst 128GB, maar heb je een model van 16GB, dan is het niet mogelijk om deze ruimte uit te breiden met een sd-kaartje. Voor degenen met te weinig opslagruimte biedt harde schijf-producent Seagate een oplossing. Je koppelt simpelweg jouw iPhone aan de Seagate Wireless en je hebt de beschikking over 500GB extra.

De Wireless is een vierkant kastje dat heel gemakkelijk in gebruik moet werken. Er is een usb-poort aan boord, maar is ook te gebruiken met wifi. Gebruikers dienen dan met hun iPhone of iPad op hetzelfde netwerk ingelogd te zijn als de Wireless, waarna draadloos bestanden gedeeld kunnen worden. Volgens Seagate gaat de accu van de harddisk zo’n negen uur mee, zodat je er ook onderweg nog iets aan hebt.

Draadloos streamen

De Wireless kan verbinding leggen met drie apparaten tegelijk, wat vooral handig is om content te streamen. Dat gaat dan weer via de Seagate Media-app. Daarmee bekijk je alle content die je hebt opgeslagen, zoals video’s, foto’s en muziek, dat in een ingebouwde mediaspeler wordt getoond. Dat scheelt weer met overzetten van bestanden naar apps waarmee je diezelfde content ook kan openen. Eveneens handig is dat je het meteen kan doorstreamen met AirPlay naar Apple TV.

De harde schijf komt er in vijf kleuren: groen, blauw, rood, grijs en wit. Als de Seagate Wireless rond februari uitkomt, kost hij omgerekend zo’n 110 euro. Het product werd aangekondigd op de CES in Las Vegas, de techbeurs die momenteel bezig is. Als er meer interessante nieuwtjes vanaf de beurs komen, lees je dat op iPhoned.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen