Populaire schrijf-app Scrivener komt binnenkort naar iOS

Erwin Vogelaar
29 februari 2016, 18:22
2 min leestijd
Populaire schrijf-app Scrivener komt binnenkort naar iOS

De populaire schrijf-app Scrivener komt ook naar iOS. De makers zijn al jaren met deze versie bezig, maar nu komt de release dichtbij.

Lees verder na de advertentie.

Scrivener iOS

Scrivener is een Mac-app voor schrijvers. De app is voornamelijk sterk in het organiseren van lappen tekst, waardoor het populair is bij veel mensen die op een of andere manier bezig zijn met het schrijven van lange teksten. Al in 2011 heeft het team een iOS-versie van de app aangekondigd, maar inmiddels is het 2016 en is er nog geen Scrivener-app voor iOS te bekennen. Daar komt binnenkort verandering in.

scrivener ios

De iOS-versie van Scrivener heeft nogal wat voeten in de aarde. Sterker nog: vorig jaar heeft Scrivener-maker Keith Blount de ontwikkeling overgenomen en de app weer vanaf de grond af opnieuw geschreven. In een blog schrijft Blount: “Ik was van plan om het niet zelf te ontwikkelen, zodat ik mijn tijd niet tussen de Mac- en iOS-versie hoefde te verdelen. Toen bleek het coden van de iOS-versie erg leuk te zijn. Zeker met de introductie van de iPad Pro.”

Blount is nu klaar met het herschrijven van de app en de iOS-versie van Scrivener wordt nu intern getest als alpha-versie. Er is nog wel wat werk te doen, maar de test lijkt goed te verlopen. De app zal snel in bèta gaan waarna we meer nieuws krijgen over wanneer we zelf de app kunnen kopen. Blount is er in ieder geval tevreden mee: “Scrivener aanpassen voor iOS voelde als teruggaan naar het begin en dat deed me herinneren waarom ik überhaupt Scrivener heb gemaakt.”

Scrivener voor Mac

De Mac app van Scrivener is te downloaden in de Mac App Store. Met een prijskaartje van 44,99 euro is het niet bepaald een goedkope app. Het is nog niet bekend of de iOS-versie een vergelijkbare prijs krijgt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu