‘Script voor nieuwe Steve Jobs film is af’
Roel van Hout

Naast de kleine film ‘Jobs’, die vorig jaar verscheen, werkt Hollywood ook aan een grotere film. Naar verluidt is het script voor die nieuwe Steve Jobs film af.

Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Variety. Het script voor de film is geschreven door Aaron Sorkin. Geen kleine jongen: hij bedacht en schreef de succesvolle televisieseries The West Wing en The Newsroom, en kreeg een Academy Award voor zijn script voor The Social Network, David Fincher’s meesterwerk over de ontstaansgeschiedenis van Facebook.

Steve Jobs film is gebaseerd op officiële biografie

Waar het script van ‘Jobs‘ het moest hebben van ongeautoriseerde bronnen, kon Sorkin voor referentiemateriaal onder meer kijken in Walter Isaacson’s officiële biografie van Steve Jobs. Sorkin is sinds de lente van 2012 bezig geweest met  schrijven.

Wanneer de nog naamloze film gaat verschijnen is niet bekend, maar er is dus in ieder geval iets om mee te werken voor een regisseur en acteurs. De film krijgt naar verluidt een andere opzet dan ‘Jobs’, die een groot deel van Jobs’ leven omvatte: de nieuwe Steve Jobs film zou zich richten op drie sleutelpresentaties uit de carriere van Jobs.

→ Alles over Apple’s excentrieke oprichter en oud-CEO lees je op onze Steve Jobs-pagina!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.