NS gaat drukte in treinen tonen in app (scoop)

Redactie
28 september 2012, 12:54
1 min leestijd
NS gaat drukte in treinen tonen in app (scoop)

Via een anonieme bron zijn we te weten gekomen dat de Nederlandse Spoorwegen (NS) werkt aan een uitbreiding van de Reisplanner Xtra app waarin de drukte in de trein getoond zal worden. 

Lees verder na de advertentie.

Ook zal in de app te zien zijn of de trein een stiltecoupé bevat en waar rolstoelingangen zijn. De NS werkt aan manieren om het reizen per trein comfortabeler te maken.

NS gaat drukte trein in app tonen

NS toont drukte trein in app
NS toont drukte trein in app

Het innovatie team van de NS werkt op volle toeren aan nieuwe manieren om het reizen per trein comfortabeler te maken. Een van de ergernissen van reizigers zijn overvolle treinstellen, iets wat met de ontwikkeling van een ‘druktemeter’ mogelijk tot het einde gaat behoren.

De getoonde  functie is nog in de ontwerpfase. Volgens onze bron is het is al wel met zekerheid te zeggen dat deze feature in NS Reisplanner Xtra zal verschijnen. Naast op iOS devices zal de nieuwe functie ook op Android te gebruiken zijn.

Drukte meten in treinen

Over de manier waarop de drukte gemeten gaat worden wordt nog nagedacht. Dit zouden bewegingssensoren verdeeld over de hele trein kunnen zijn, maar ook poortjes bij de deuren of druksensoren in de stoelen. Een andere optie zou zijn om de bezetting in de trein te meten aan de hand van het WiFi-gebruik of het aantal telefoons die Bluetooth geactiveerd hebben.

NS toont drukte trein in app per coupe

NS Reisplanner Xtra app

[app 370362301] [appimg 370362301]
Categorie: Geruchten
Spotlight: NS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's