Schikking voor ontevreden iPhone 4-bezitters
Redactie

Apple is de ontevreden bezitters van de iPhone 4 tegemoet gekomen na een rechtszaak in de VS. Amerikaanse iPhone 4 gebruikers hadden de iPhone maker aangeklaagd.

Antennagate

Toen Apple haar nieuwste pronkstuk lanceerde vorig jaar, de iPhone 4, was er in de eerste instantie een warm welkom. Direct na de lancering werden de eerste problemen geconstateerd, het grootste probleem was de zwakke antenne.

Doordat Apple een compleet nieuw design had gelanceerd maar de antenne van het toestel daar niet goed had op aangepast werd het een ramp voor Apple. Over de hele wereld kwamen klachten dat mensen amper konden bellen met hun iPhone, gesprekken vielen weg.

Het signaal zou het meeste wegvallen wanneer de onderkant van het toestel wordt aangeraakt.

Het probleem was vervelend maar wel op te lossen. Door middel van een bumper over de rand van de iPhone 4 zou de signaalontvangst aanzienlijk beter worden. Maar in Amerika namen ze met deze tegemoetkoming geen genoegen.

Rechtszaak

De aanklacht tegen Apple luidde als volgt;

“Apple is accused of misrepresenting and concealing material information in the marketing, advertising, sale, and servicing of its iPhone 4—particularly as it relates to the quality of the mobile phone antenna and reception and related software.”

De langverwachte uitspraak van de Amerikaanse rechter was er dan eindelijk. De ontevreden klanten kunnen rekenen op een gratis bumper of een cheque van 15 euro.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.