Schetsen nieuw Apple hoofdkantoor duiken op
Roel van Hout

Vandaag kregen we een zeldzaam inkijkje in het toekomstige Apple hoofdkantoor, toen er schetsen van de zogenoemde Apple Campus 2 opdoken.

Op internet is verrassend weinig te vinden over de werkomgeving van al die techneuten die het hele jaar door bezig zijn nieuwe apparaten te bedenken en bestaande apparaten opnieuw te ontwerpen. Apple houdt de gordijnen nauwgezet gesloten.

Vorige maand kreeg Apple van de gemeente Cupertino echter toestemming om het nieuwe Apple hoofdkantoor neer te zetten. Rond die tijd werd er door de verantwoordelijke Apple-directeur, Dan Whisenhunt, een presentatie gegeven met impressies van het nieuwe gebouw. Vandaag wist techsite Wired deze in handen te krijgen.

Nieuw Apple hoofdkantoor doet futuristisch aan

Op de foto’s is een nieuw Apple hoofdkantoor te zien dat behoorlijk futuristisch aandoet. De vele ramen, de grote ronde zaal, de indrukwekkende entree: een ruimtebasis verbleekt erbij.

Apple is al jaren bezig met de bouw van een nieuw hoofdkantoor. Steve Jobs, de in 2011 overleden CEO van het bedrijf, heeft naar verluidt meegeholpen met het ontwerp ervan en noemde het gebouw, wanneer voltooid, al eens een kanshebber voor ‘het beste kantoor ter wereld’.

Hieronder zie je enkele van de afbeeldingen. Al met al een jaloersmakende werkomgeving, wat ons betreft!

apple hoofdkantoor apple hoofdkantoor apple hoofdkantoor

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.