‘Scherpe foto van iPhone 5S-homeknop bevestigt vingerafdrukscanner’
Wouter Nijsen

Op een reeks scherpe foto’s van de inmiddels bekende iPhone-lekker Sonny Dickson is de iPhone 5S-homeknop in volle glorie te zien, de bedrading althans. Deze foto’s lijken een vingerafdrukscanner voor de nieuwe iPhone te bevestigen.

Volgens Sonny Dickson vertoont de bedrading van de vermeende iPhone 5S-homeknop namelijk enkele opvallende veranderingen ten opzichte van de homeknop van de huidige iPhone 5. Dickson meent dat deze veranderingen duiden op de komst van een vingerafdrukscanner voor de iPhone 5S, iets waar al maanden talloze geruchten over rondgaan.

Vingerafdrukscanner niet zeker, wel waarschijnlijk

iphone 5sHoewel de komst van een iPhone 5S-vingerafdrukscanner erg waarschijnlijk is, is nog niets zeker. Voor de aankondiging van iOS 7 plaatsvond, werd er bijvoorbeeld nog gedacht dat Apple met een smartwatch zou komen, de zogeheten iWatch. Hier is tot dusver nog niets over gemeld door Apple.

Toch zijn er wel genoeg hints om vast te kunnen stellen dat Apple er op zijn minst mee bezig is. In iOS 7 werden bijvoorbeeld al verwijzingen gevonden naar een vingerafdrukscanner en eind vorige maand dook er nog een interessant patent op dat de functionaliteit van een mogelijke iPhone 5S-vingerafdrukscanner beschrijft.

Wil je je alvast helemaal inlezen over de verwachte nieuwe iPhones? Lees dan onze pagina’s over de iPhone 5C en iPhone 5S. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief als je altijd op de hoogte wilt blijven!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.