Schermpresentatie wordt makkelijk met Smart Dot in je iPhone
Redactie

Bij het geven van een presentatie met een beamer heb je je handen vol. Voor de beamer heb je vaak al meerdere middelen nodig. De Smart Dot is een gecombineerde laserpen, die in je je iPhone kunt steken, waarmee je ook de presentatiesoftware kunt bedienen.

Stylus en laserpen

Tangram heeft een Smart Dot ontwikkeld, waarbij de stylus en de laserpen als het ware geïntegreerd worden. De laserpen stop je in de iPhone. Maar dat is niet alles, want er is ook een app voor beschikbaar. Daarmee kun je dingen op het scherm aanwijzen, maar ook snel naar het volgende beeld gaan. Bovendien kun je met de stylus eenvoudig aantekeningen maken.

Smart Dot

De laserpen Smart Dot steek je in de iPhone door van de koptelefoonaansluiting gebruik te maken. De app kun je daarna opstarten. Voor het wisselen tussen beelden is het wel nodig om eerst een programma te installeren op je computer. Dat programma kun je op de website van Tangram vinden en gratis downloaden.

Later in april zal de Smart Dot buiten Korea op de markt worden gebracht. De huidige verkoopprijs in Korea bedraagt omgerekend ongeveer 35 euro. De app kun je net als het programma overigens gratis downloaden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.