‘Gelekte foto toont verschillende schermformaten van drie 2018 iPhones’

Lars Paijmans
17 juli 2018, 14:56
2 min leestijd
‘Gelekte foto toont verschillende schermformaten van drie 2018 iPhones’

Vandaag krijgen we voor het eerst een mogelijke blik op het 2018 iPhone scherm. Op een gelekte foto zien we drie verschillende schermpanelen naast elkaar, waardoor het verschil in schermformaat goed opvalt.

Schermen 2018 iPhones uitgelekt

De gelekte foto is afkomstig van Benjamin Geskin, een bekende naam als het op iPhone-geruchten aankomt. Zijn bronnen stellen dat dit de glasplaatjes zijn waarmee Apple de schermen van de drie 2018 iPhones afdekt. Op een aantal geruchten en schematische tekeningen na is dit de eerste keer dat we daadwerkelijk het scherm van de onaangekondigde iPhones te zien krijgen.

schermen 2018 iPhones

De foto laat niet alleen het verschil in formaat goed zien, maar onderstreept het gerucht dat de goedkopere 6,1-inch iPhone XR dikkere schermranden krijgt. Dit heeft alles te maken met het lcd-scherm dat deze iPhone gebruikt, in tegenstelling tot het oled-scherm van de 5,8-inch iPhone XS en 6,5-inch iPhone XS Max.

Apple zou een nieuwe techniek gevonden hebben om een lcd-display in dezelfde vorm te krijgen als het scherm van de iPhone X, maar de keerzijde hiervan is wel dat de schermranden iets dikker worden. Daar tegenover staat wel dat deze iPhone een stuk goedkoper wordt dan de rest.

Render toont verschil in schermformaat

Op bovenstaande foto is te zien hoe de schermen er uiteindelijk uit komen te zien. Ook deze render is afkomstig van Geskin, die de gelekte foto gebruikte om deze render te maken. Met de drie iPhones naast elkaar is goed te zien dat het 6,1-inch model dikkere schermranden heeft, al zal dit waarschijnlijk minder opvallen als je het toestel los bekijkt.

Naar verwachting zou Apple een iPhone 2018 prijs van 699 dollar overwegen, wat ongeveer neerkomt op 810 euro. Dat is een stuk goedkoper dan de minimaal duizend euro die de twee andere iPhones gaan kosten. Naast het goedkopere scherm mist deze iPhone naar verluidt ook 3D Touch en krijgt het toestel een enkele cameralens.

Lees ook: ons interview met Benjamin Geskin

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's