Scherm van iPhone 4 blijkt toch niet heel sterk
Redactie

De nieuwe iPhone 4 kent heel wat verbeteringen. Zo zou volgens Apple ook het scherm tot 30 maal sterker zijn dan deze van de iPhone 3GS. Maar wat zeggen de testen hieromtrent? Niet veel goeds, zo blijkt.

iFixYouri heeft de eerste testen gedaan en publiceert de resultaten: nadat men de iPhone (of beter een dummy met een exact dezelfde behuizing) voor de derde keer vanaf 1 meter heeft laten vallen brak het glas compleet. Zo zou het glas bij de iPhone 4 ook iets boven het frame uitsteken waardoor deze aldus kwetsbaarder is tijdens het vallen.

Hoewel de glazen omhulzing gemaakt is van aluminiumsilicaat en 30 keer harder is dan kunststof, bevindt het zich bij de iPhone 4 zowel op de voorkant als achterkant en is aldus des te kwetsbaarder indien het toestel uit je handen glipt en de harde weg raakt.

Bron: gizmodo.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • dries6951

  Laat alles meerdere keren vallen en vroeg of laat zal het een keer breken, zelfs een iPhone prototype . . .

 • tjeerd

  Als ik een stuiterbal wil, dan haal ik die wel voor een euro. Kan ik daar lekker mee gooien.

 • bob

  ja hehe koop een hoesje voor een euro of 10 en je kunt hem laten vallen. maar sowieso zijn ze ook niet bedoeld om te laten vallen heh….. maar sowieso als je telefoon zo vaak valt dan koop je gewoon een hoesje en als zelfs dat niet helpt koop je een oude nokia die tegen alles kan en al laat je hem in bad vallen of hij gaat mee in de wasmachine ook daar kan ie tegen. en als je zo nodig iets wil laten stuiteren koop dan een stuiterbal voor een euro…..

 • iPhone 4: en god zag dat het goed was….

  Tsja…..people! Er zijn mensen die willen weten hoe sterk de iPhone 4 is. Ik niet. Ik wil er gewoon mee bellen en al die andere prachtige dingen die je er mee kunt doen. En inderdaad als je ergens mee wilt gooien of ergens tegenaan wilt trappen of ergens een kogel door heen wilt jagen: koop een stuiterbal, een voetbal of ga bij de politie werken.

 • donking50

  Jammer voor Iphone 4 Dat voor die test,Dat weet een klein kind nog wel dat die telefoon voor te bellen Is

 • kapow

  ja, en je kunt ook gewoon ff zon ding halen http://www.youtube.com/watch?v=j4uMTZWh0Rc dan kun je hem (zoals laten zien) tegen de muur gooien, lijkt me ook wel lachen 😛

 • Koop een iBand om je iPhone te beschermen zodat je je scherm niet hoeft te repareren als hij hard gevallen is, omdat het scherm dan helemaal niet kapot is gegaan. Gooi hem tegen de muur of van het balkon, het maakt niks uit. 😛
  Bron: http://www.youtube.com/watch?v=j4uMTZWh0Rc