Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘Scherm iPhone 16 Pro wordt helderder’ (en dat is fijn)

Piet-Jan Lentjes
13 mei 2024, 16:04
2 min leestijd
‘Scherm iPhone 16 Pro wordt helderder’ (en dat is fijn)

Volgens geruchten wordt het scherm van de iPhone 16 Pro een stuk helderder. En deze keer heb je er écht wat aan. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

Scherm iPhone 16 Pro wordt helderder (daar heb je nu wél iets aan)

Volgens een gerucht op Weibo gaat Apple de helderheid van het scherm bij de iPhone 16 Pro verbeteren. Dit is bij vorige iPhones ook al eens gebeurd, maar toen had je er niet zo heel veel aan.

iphone 16 pro camera

Met de iPhone 14 Pro kondigde Apple ook al aan dat de helderheid van het scherm flink omhoog was geschroefd. Zo was de helderheid met 400 nits omhoog gegaan. Maar dat was alleen wanneer je naar HDR-content keek. Voor normale content zat je nog steeds op de standaard helderheid van 1000 nits.

Dat is bij de iPhone 16 Pro volgens de laatste geruchten niet meer het geval. Want dan wordt de helderheid bij alle soorten content een stuk beter. Volgens het gerucht gaat het aantal nits bij de iPhone 16 Pro daarmee richting de 1200 nits. Het scherm is dan zo’n 20 procent helderder. Het iPhone-scherm is daarmee weer wat beter af te lezen in de volle zon (en zal je ‘s nachts nog meer verblinden).

iPhone 16 (Pro) verschijnt in september

Apple gaat dit jaar nog meer veranderingen doorvoeren bij de iPhone 16 Pro. De telefoon wordt iets groter en krijgt een scherm van 6,3 inch. De iPhone 15 Pro had nog een 6,1-inch scherm, dus het volgende toptoestel wordt een slag groter.

Bij de Pro-modellen verdwijnt ook de Face ID-sensor onder het scherm, waardoor het Dynamic Island overbodig wordt. ProMotion blijft zoals bij de iPhone 15-serie beperkt tot de Pro-modellen, waardoor de reguliere iPhones dit jaar opnieuw geen always-on scherm hebben.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 16 Pro
Apple iPhone 16 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu