Lek op Apple’s website bevestigt: er komt een HomePod mét scherm

5 juli 2024, 11:00
2 min leestijd
Lek op Apple’s website bevestigt: er komt een HomePod mét scherm

Een lek op Apple’s website heeft onthuld dat er een nieuwe HomePod met scherm aankomt. Dit weten we al over de nieuwe HomePod!

Lees verder na de advertentie.

Code op Apple’s website gevonden

De geruchten gaan al langer dat Apple werkt aan een nieuwe HomePod met een scherm. Er is nu een code opgedoken op Apple’s website met de naam ‘HomeAccessory17,1’, waarmee de geruchten bevestigd lijken te worden. Deze naam lijkt erg op de code waarmee de huidige HomePod wordt omschreven op Apple’s website, die valt namelijk onder de categorie ‘AudioAccessory’. Op dit moment zijn er geen producten die onder de nieuwe code vallen.

Lees ook: Komt er een nieuwe HomePod met Apple Intelligence? Dit weten we al

De kans is daarom erg groot dat het gaat om de nieuwe HomePod met scherm. Door de code zijn er ook aanwijzingen dat het nieuwe apparaat draait op de A18-chip, die ook bij de iPhone 16-serie wordt verwacht. Bovendien verklapt de categorie dat het toestel op een variant van tvOS draait. Alles wijst er dus op dat er inderdaad een nieuwe HomePod met display aankomt, die een combinatie wordt van de HomePod en de Apple TV.

apple tv homepod gerucht 2

HomePod draait op A18-chip

Het is opvallend dat de HomePod met scherm op een A18-chip draait, want de huidige generatie moet het nog doen met een S7-chip. Dezelfde processor zien we terug in de Apple Watch Series 7. Met de nieuwe A18-chip krijgt de HomePod vermoedelijk ondersteuning voor Apple Intelligence, Apple’s nieuwste techniek die werkt met kunstmatige intelligentie.

Apple heeft al aangekondigd dat de nieuwe AI-functies alleen naar apparaten met een A17 Pro-, M1-chip of nieuwer komen. Daardoor krijgen de HomePods (en Apple Watches) vooralsnog geen Apple Intelligence. Met de A18-chip bij de nieuwe HomePod komt daar verandering in. Je krijgt dan via het scherm van de HomePod toegang tot handige AI-functies, zoals ChatGPT en de vernieuwde versie van Siri.

homepod scherm

8-inch scherm bij de HomePod

Volgens eerdere geruchten krijgt de HomePod een 8-inch scherm, vergelijkbaar met de iPad mini 6. Apple heeft al getest hoe tvOS draait op de kleine uitvoering van de iPad, waardoor het aannemelijk is dat de HomePod een soortgelijk display krijgt. De nieuwe generatie van de speaker moet zo het centrale punt van je huis worden, waarmee slimme apparaten bediend kunnen worden met Siri.

Lees ook: Apple komt met refurbished HomePod (en die is véél goedkoper)

Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman moeten we nog wel even wachten op de nieuwe HomePod. Hij voorspelt dat we pas in 2025 een HomePod met scherm zullen zien. De prijs van de nieuwe speaker is nog onbekend, op dit moment krijg je de HomePod voor € 328,95. Wil je niet tot 2025 wachten en ben je nu op zoek naar een nieuwe speaker? Bekijk dan hier de beste prijzen van de HomePod en de HomePod mini:

Apple HomePod 2023 deals

Apple HomePod

1 stuk

€ 328,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel

Apple HomePod

1 stuk

€ 329,00

1 dag

Bekijk bij Media Markt
Media Markt
Vergelijk alle Apple HomePod 2023 prijzen

Apple HomePod mini deals

Los toestel Refurbished

Apple HomePod mini

1 stuk

€ 99,00

1 dag

Bekijk bij Media Markt
Media Markt

Apple HomePod mini

1 stuk

€ 108,95

1 dag

Bekijk bij Belsimpel
Belsimpel
Vergelijk alle Apple HomePod mini prijzen
Via: 9to5mac
Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod 2023
Apple HomePod 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu