De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Problemen met watchOS 10: scherm van Apple Watch wordt te donker

Yannick Chalkiopoulos
3 oktober 2023, 15:00
2 min leestijd
Problemen met watchOS 10: scherm van Apple Watch wordt te donker

Heb jij watchOS 10 al geïnstalleerd? Dan is het goed mogelijk dat het scherm van je Apple Watch soms te donker is om af te lezen. Dit is er aan de hand.

Lees verder na de advertentie.

Problemen in watchOS 10

Apple heeft watchOS 10 uitgebracht voor je Apple Watch, één van de grootste watchOS-updates in jaren. Met watchOS 10 krijgt je Apple Watch er verschillende nieuwe functies bij, waaronder widgets voor het beginscherm. We zagen widgets al terug bij de iPhone en bij de iPad, maar nu komen zo ook eindelijk naar Apple’s smartwatch. Daarnaast heeft watchOS 10 nieuwe gezondheidsfuncties en wijzerplaten.

Lees ook: Ongelukkig: vrouw valt in toilet om Apple Watch te redden

De lancering van een nieuw besturingssysteem gaat vrijwel altijd gepaard met problemen en dat is bij watchOS 10 niet anders. Bij veel gebruikers lijkt de Weer-app heel traag te laden en werkt de widget zelfs helemaal niet. Nu komen er nieuwe klachten binnen over de schermhelderheid van de Apple Watch Ultra. Het scherm van de Apple Watch is naar verluidt namelijk veel te donker om af te lezen.

watchOS 10 scherm

Scherm Apple Watch te donker

Gebruikers die watchOS 10 hebben geïnstalleerd klagen over de schermhelderheid bij de Apple Watch Ultra. In een donkere omgeving wordt het scherm van de Apple Watch zó donker, dat het amper is af te lezen. Dit probleem doet zich naar verluidt voor bij zowel de eerste als de tweede generatie Apple Watch Ultra. Wanneer je van een lichte naar een donkere ruimte gaat, past het scherm zich niet goed aan.

Dit heeft mogelijk te maken met de introductie van de Apple Watch Ultra 2. Het scherm van de nieuwe Apple Watch heeft maar liefst 3000 nits, waardoor de piekhelderheid een stuk hoger ligt. Bij de eerste generatie Apple Watch Ultra lag dit nog op 2000 nits. De verschillen in deze piekhelderheid lijken in watchOS 10 nog niet goed verwerkt te zijn, met een te donker scherm als gevolg.

Apple Watch ultra 2

Nieuwe versie van watchOS komt eraan

Het gaat om een probleem in watchOS 10, dus Apple lost dit probleem vermoedelijk snel op met een update. Volgens geruchten is Apple namelijk al op de hoogte van het probleem, het duurt dan meestal niet lang voordat er een kleine software-update komt. Apple heeft watchOS 10.0.1 en 10.0.2 al uitgebracht, waardoor het probleem met het scherm van de Apple Watch waarschijnlijk in watchOS 10.0.3 wordt verholpen.

Lees ook: Activeer deze Apple Watch-functie voor je volgende vliegreis

Apple heeft dit jaar maar liefst twee nieuwe smartwatches uitgebracht: de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2. Ben je nog op zoek naar een nieuwe smartwatch? De Apple Watch Ultra 2 is Apple’s beste horloge van dit moment én heeft een groter scherm. Wil je niet zoveel geld uitgeven? Dan is de Apple Watch Series 9 ook een prima keuze. Bekijk de beste prijzen in onze prijsvergelijker:

Apple Watch Series 9 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 419,-

Bekijk beste prijs

Apple Watch Ultra 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 848,95

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 862,99

Bekijk beste prijs
Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 9
Apple Watch Series 9

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu