Apple Watch Series 10 krijgt nieuw scherm (met een groot voordeel)

Maurice Snijders
10 april 2024, 11:00
2 min leestijd
Apple Watch Series 10 krijgt nieuw scherm (met een groot voordeel)

De Apple Watch Series 10 krijgt niet alleen een heel nieuw design, maar volgens een nieuw gerucht krijgt ook het scherm een toffe update. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Het scherm van de Apple Watch Series 10 krijgt een toffe update

De Apple Watch Series 10 (ook wel Series X) verschijnt waarschijnlijk in september. Het wordt steeds duidelijker wat we van de nieuwe smartwatch mogen verwachten, bijvoorbeeld nieuwe gezondheidsfeatures. Volgens een nieuw gerucht krijgt het scherm van de Apple Watch Series 10 ook een update, die helpt om de batterijduur te verlengen.

Een bericht van The Elec beweert namelijk dat Apple een LTPO TFT (low-temperature polycrystalline oxide thin-film transistor) gaat gebruiken in het oled-scherm van de Series 10. Het gebruik van LTPO TFT wordt tot nog toe alleen toegepast op enkele onderdelen van het Apple Watch scherm. In de nieuwe versie zal LTPO TFT voor praktisch het hele scherm worden gebruikt.

scherm apple watch series 10

Wat deze aanpassing van het scherm in de praktijk gaat betekenen voor de batterijduur van de Apple Watch Series 10, is nog niet bekend. Het is in ieder geval de verwachting dat je de smartwatch dan niet meer iedere nacht aan de lader hoeft te leggen. De Apple Watch Ultra gaat op dit moment al meerdere dagen mee door de goede batterij. Het is te hopen dat de Apple Watch Series X straks een soortgelijke accuduur heeft.

Dezelfde techniek voor het scherm van de iPhone

Het is niet onwaarschijnlijk dat de nieuwere techniek die wordt gebruikt voor het scherm van de Apple Watch Series 10 wordt uitgebreid naar andere apparaten, zoals de iPhone. Apple gebruikte al eerder een techniek op de Apple Watch die later werd toegepast op de iPhone. Mogelijk wordt nu hetzelfde patroon gevolgd.

Voor de iPhone 16 zullen naar verwachting de Pro en Pro Max modellen LTPO TFT’s gebruiken. Voor de iPhone 17 wordt de techniek mogelijk in alle vier de modellen gebruikt. Dat is goed nieuws, want je hoeft je iPhone dan een stuk minder vaak op te laden. Eerder werd al duidelijk dat vrijwel alle iPhone 16-modellen een grotere batterij krijgen.

The Elec is over het algemeen een betrouwbare bron. Zeker als het gaat om geruchten met betrekking tot het aanleveren van materialen en onderdelen. Gezien het onderwerp lijkt het best waarschijnlijk dat Apple het gebruik van LTPO TFT momenteel verder onderzoekt. Dat weten we natuurlijk pas zeker in september, als Apple de nieuwe Apple Watch en iPhone officieel aankondigt.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de Apple Watch Series 10? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron afbeelding: apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch X
Apple Watch X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu