Gerucht: iPhone 8 krijgt verticale camera en Touch ID achterop

Lars Paijmans
13 april 2017, 14:28
2 min leestijd
Gerucht: iPhone 8 krijgt verticale camera en Touch ID achterop

Een schematische iPhone 8 tekening, vermoedelijk uitgelekt via een fabriek van Foxconn, toont de nodige (nieuwe) details over Apple’s aankomende vlaggenschip.

Schematische iPhone 8 tekening lekt uit

De iPhone 8 tekening lekte uit via Weibo, het sociale netwerk waarop in het verleden ook schematische tekeningen van de iPhone 6 en iPhone 7 verschenen. In dit geval zouden het de eerste gelekte iPhone 8-tekeningen tot nu toe zijn. Wat opvalt is dat het toestel dezelfde afmetingen als de 4,7-inch iPhone 7 heeft, maar met een veel groter scherm. De lengte bedraagt 149 millimeter, de breedte 72,5 millimeter en de dikte 7,1 millimeter, exclusief camerabult. Dat zou de iPhone 8 net zo dik maken als de iPhone 7, maar een centimeter langer.

iPhone 8 tekening

Op de computertekening zien we een iPhone die goed past bij alle eerdere geruchten. Zo zijn er op de voorkant nauwelijks schermranden aanwezig, wat te danken is aan het wegwerken van de fysieke homeknop. Alleen aan de bovenkant is een rand zichtbaar waarin de frontcamera is verwerkt. In tegenstelling tot de Galaxy S8 loopt het scherm dus niet door in de randen, wat te maken zou hebben met teveel tests met een slechte afloop.

Cirkelvormige Touch ID-knop op de achterkant?

Ook de achterkant is het bekijken waard. Hier zien we namelijk dat de dubbele camera van de iPhone 7 Plus een kwartslag gedraaid is. Ook de flitser zit hierdoor onder de cameralens. Wat ons vooral opvalt, is de cirkelvormige knop onder het Apple-logo.

Dit zou de Touch ID-sensor zijn, die Apple in deze tekening niet in het scherm verwerkt heeft. Dit doet vermoeden dat het versienummer EVT03 mogelijk een derde versie is van het design van de iPhone 8. Deze kan het bedrijf achter de hand houden, voor het geval het niet lukt om Touch ID in het scherm te stoppen. Of dit Apple gaat lukken, is nog maar de vraag. Daar krijgen we mogelijk pas in september een sluitend antwoord op, wanneer Apple de iPhone 8 officieel onthult.

Lees het laatste nieuws over iPhone 8

Bron: Weibo
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's