De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple-event ‘Scary Fast’ voor Macs: dit zijn de laatste geruchten

Piet-Jan Lentjes
30 oktober 2023, 11:25
2 min leestijd
Apple-event ‘Scary Fast’ voor Macs: dit zijn de laatste geruchten

Maandagnacht heeft Apple een nieuw event ‘Scary Fast’ voor Macs in de planning staan. Maar welke Macs gaat Apple aankondigen? En wat zijn de laatste geruchten?

Lees verder na de advertentie.

Apple-event voor Macs ‘Scary Fast’

Allereerst het belangrijkste: Apple richt zich tijdens dit ‘Scary Fast’-event vooral op Macs. Wanneer je de animatie op de event-website bekijkt, zie je het Finder-logo van de Mac. Maar welke nieuwe Macs gaan er komen?

MacBook Pro 2023

MacBook Pro (14 inch en 16 inch)

Volgens geruchten gaat de MacBook Pro een update krijgen. Deze laptop kreeg in januari 2023 een update met een M2 Pro- en M2 Max-chip. Verwacht wordt dat de 14 inch en de 16 inch MacBook Pro nu een update krijgt naar een M3 Pro- en M3 Max-chip. Het is vrij kort na de vorige release en we geven toe: dat doet Apple niet vaak. Toch is het niet ondenkbaar.

De nieuwe chip geeft de MacBook Pro een flinke snelheidsboost. Vooral de grafische kracht van deze MacBooks zal een stuk beter zijn. Andere geruchten zeggen dat Apple ook een energiezuinigere miniLED-display gaat introduceren met deze MacBooks. Verder staan er geen andere vernieuwingen op de planning.

iMac (24 inch)

Apple heeft al sinds 2021 geen nieuwe iMac meer uitgebracht. Deze iMac heeft nog steeds een M1-chip. Een van de nieuwe Macs die Apple tijdens dit ‘Scary Fast’-event gaat introduceren zal volgens geruchten een nieuwe iMac zijn.

Deze iMac krijgt dezelfde M3-chip als in de MacBook Pro (13 inch). De sprong van M1 naar M3 komt met behoorlijke verbeteringen. Maar je gaat deze snelheidswinst vooral op grafisch gebied merken. De M3 ondersteunt ook meer werkgeheugen, dus daar ga je waarschijnlijk ook een verbetering zien. Daarnaast zal waarschijnlijk ook de SSD wat groter worden.

m3 MacBook Air

Er staan verder geen grote veranderingen op de planning voor de nieuwe iMac. Volgens doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman is Apple wel van plan om de standaard iets aan te passen. Daarnaast zal er intern nog het nodige veranderen, maar daar zie je aan de buitenkant verder niets van.

Meer dan alleen Macs tijdens ‘Scary Fast’?

Apple gaat waarschijnlijk ook de lightning-aansluiting bij een aantal apparaten verwijderen. In plaats daarvan krijgen deze apparaten nu een usb-c-aansluiting. Dit zijn de Magic Mouse, Magic Trackpad en Magic Keyboard.

Meer Apple-nieuws

Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu