Saurik start rechtszaak om ‘Cydia.com’
Redactie

Cydia is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met het jailbreaken van iDevices. Met Cydia kan je tweaks en applicaties van derde partijen installeren op je iDevice. Jay Freeman, beter bekend onder zijn nickname ‘Saurik’, is van mening dat het domein ‘Cydia.com’ aan zijn bedrijf toebehoord, maar de huidige eigenaar heeft het domein al vóór de introductie van de iPhone geregistreerd.

Apple forum op Cydia.com

Begin dit jaar zocht Saurik contact met de eigenaar van Cydia.com om tot een overname te komen. Het domein werd op dat moment nog nergens voor gebruikt. Saurik heeft geen deal kunnen sluiten met de eigenaar. Direct na het contact werd er een Apple forum op Cydia.com geplaatst, in de hoop dat het veel mensen zou trekken. Dit forum is nu uitgeschakeld omdat er erg veel aanvallen op uitgevoerd werden.

Jay Freeman heeft veel kans om de domeinnaam in handen te krijgen met een rechtszaak. Hij heeft namelijk de merknaam wereldwijd geregistreerd. Een rechtszaak kan erg veel geld kosten, en de vraag is of Saurik veel geld tot zijn beschikking heeft om Cydia.com in handen te krijgen. Dit kan dus een probleem worden voor de ontwikkelaar.

Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak zal plaatsvinden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.