Met deze Power Meter ontdek je slechte USB-C-kabels en -accessoires op tijd

Lars Paijmans
30 januari 2017, 15:01
1 min leestijd
Met deze Power Meter ontdek je slechte USB-C-kabels en -accessoires op tijd

Goedkope kabels, accessoires en accu’s kunnen schade aanrichten aan je MacBook en iPhone. Om je te behoeden voor deze goedkope maar gevaarlijke producten, brengt Satechi een speciale Power Meter op de markt.

Lees verder na de advertentie.

Satechi Power Meter beschermt je apparaten

De Satechi Power Meter is een klein kastje dat je tussen een USB C-poort en een kabel stopt. Als je er vervolgens een apparaat op aansluit, kun je op een schermpje de hoeveelheid voltage en hoeveel energie er overgedragen wordt. Je kunt ondertussen je apparaat dus gewoon op blijven laden terwijl het metertje zijn werk doet.

Satechi Power Meter

Als het apparaat een getal laat zien dat niet overeenkomt met wat er op de verpakking staat, kun je actie ondernemen voordat het te laat is. Een verkeerde kabel die bijvoorbeeld teveel stroom aan je MacBook geeft, kan ervoor zorgen dat je laptop het na korte tijd al begeeft. Volgens Satechi heeft de Power Meter alle info die je nodig hebt om slechte kabels of accu’s te herkennen. Omdat dit scherm in de Power Meter zelf ingebouwd zit, kun je het apparaatje gemakkelijk met je meenemen. Bovendien zit het jouw gebruik niet in de weg. De komst van een dergelijke toegankelijke meter is geen overbodige luxe.

Satechi Power Meter kopen

Apple heeft al meerdere malen gewaarschuwd voor oplaadkabels die niet door Apple zelf gemaakt zijn. Deze zijn vaak een stuk goedkoper, maar brengen het risico met zich mee dat ze schade aan je iPhone of Mac kunnen aanrichten. De Satechi Power Meter is verkrijgbaar via de website van de accessoiremaker voor $29,99, omgerekend zo’n 28 euro.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Satechi
Categorie: Accessoires

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen