Samsung wint 3G patentslag van Apple

Redactie
20 juni 2012, 16:06
1 min leestijd
Samsung wint 3G patentslag van Apple

De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat Apple inbreuk heeft gemaakt op een 3G-patent van de elektronicafabrikant Samsung met de iPhone en iPad. Vorig jaar oktober heeft Samsung deze aanklacht ingediend, ten tijde van een ware ‘patentenoorlog’ tussen de twee bedrijven. Apple heeft toen ook een tablet van Samsung uit de winkels weten te krijgen, omdat die volgens de rechter ook inbreuk maakte op een patent.

Enkel boete

De rechter heeft bepaald dat de 3G-patenten enkel in de oudere iPhone en iPads worden geschonden. Er hoeven ook geen producten uit de schappen gehaald te worden, een boete is voldoende. De rechter heeft de maximale boete op 5 miljoen euro gesteld, maar Apple moet ook de gemaakte proceskosten van Samsung betalen.

Samsung is, in tegenstelling tot Apple, erg blij met de uitspraak. Volgens het bedrijf is er jaren lang gewerkt aan een technologie en zijn ze blij dat die niet zomaar kan worden afgepakt. Ook zeggen ze dat ze na deze rechtszaak niet stil staan, ze ‘blijven hun patentenportfolio beschermen’. Waarschijnlijk zal Apple ‘de strijd’ ook niet opgeven en zal de patentenstrijd nog lang doorgaan.

Lees verder na de advertentie.

Via: Allaboutphones

apple vs samsung
Categorie: Devices
Spotlights: 3G, Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's