De oorspronkelijke bedenkers van Siri werken vanaf nu voor Samsung

Lars Paijmans
6 oktober 2016, 10:38
2 min leestijd
De oorspronkelijke bedenkers van Siri werken vanaf nu voor Samsung

Samsung heeft Viv overgenomen, het bedrijf waar de oorspronkelijke bedenkers van Siri werken. Viv kwam onlangs in het nieuws toen ze een geavanceerde versie van een nieuwe assistent presenteerden. Nu Samsung Viv heeft overgenomen, krijgt Siri er een geduchte concurrent bij.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Viv overname betekent een nieuwe concurrent voor Siri

Viv is de nieuwe spraakassistent die Dag Kittlaus, Adam Cheyer en Chris Brigham gemaakt hebben. In het verleden maakten ze Siri, die in 2010 werd overgenomen door Apple. In 2012 gingen Apple en het drietal weer hun eigen weg, zodat ze aan de slag konden met Viv.

Samsung Viv

Techcrunch schrijft vandaag dat Samsung Viv heeft overgenomen, al zal het bedrijf wel zelfstandig blijven werken. Volgens Kittlaus was dit een mooie kans. “Samsung verscheept 500 miljoen apparaten per jaar, wat Viv een enorm grote doelgroep geeft”, aldus Kittlaus. De overname geeft Samsung daarnaast de kans om de strijd aan te gaan met Siri, Google Assistant en Alexa aan te gaan.

Samsung heeft grote plannen met Viv. Zo bestaat de kans dat de assistent niet alleen in toekomstige smartphones en tablets geïntegreerd wordt, maar ook zijn weg vindt naar wasmachines, tv’s en andere Samsung-apparaten. Dat Viv een serieuze concurrent voor Siri is kregen we een tijdje terug al te zien. Toen werd de assistent officieel gepresenteerd en werd al snel duidelijk dat er grote stappen zijn gemaakt sinds de drie ontwikkelaars Siri bedachten. Zo kun je echt een gesprek aangaan met de assistent, in plaats van de onnatuurlijke opdrachten die je aan Siri geeft.

Lees ook: 5 dingen die Siri kan leren van nieuwe spraakassistent Viv

Siri krijgt het zwaar

Ook werkt Viv vanaf dag één al samen met apps van derden, terwijl Siri dit pas sinds iOS 10 kan. Tot slot is Viv zelflerend, zodat de assistent zich steeds beter op jou afstemt. Ook moet Viv een stuk sneller zijn dan de huidige persoonlijke smartphone-assistenten. Het lijkt er dus op dat Apple geen moment te lang heeft gewacht om dit jaar flink op Siri in te zetten. De concurrentie is met Viv en de Google Assistent groter dan ooit tevoren.

Lees het laatste nieuws over Siri

Categorie: Apps
Thema: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen