Samsung roept Apple-topman Phil Schiller weer naar de rechtbank
Roel van Hout

In een nieuwe episode van de niet aflatende patenten-oorlog heeft Samsung laten weten Phil Schiller, senior vice president marketing bij Apple, in maart naar de rechtbank te gaan laten komen.

Phil SchillerSchiller zal daar moeten getuigen over de ontwikkeling en marketing van belangrijke Apple-producten als de iPhone en de iPad. De kans bestaat dat Greg Joswiak, baas van iPhone-marketing, ook een uitnodiging krijgt.

In augustus 2012 mocht Schiller al eens opdraven, toen nog samen met Scot Forstall, de eind 2012 ontslagen ontwikkelaar van iOS, om het over hetzelfde onderwerp te hebben. De zaak is een voortzetting van de al jaren durende oorlog van Apple en Samsung over de vraag welke telefoon er eerder was: de iPhone of de Samsung Galaxy.

Phil Schiller krijgt een flink aantal vragen voor de kiezen

Phil Schiller zal moeten getuigen over het design, de ontwikkeling van, de promotie van, de marketing van, het adverteren over, de vraag naar en de verkoopcijfers van de iPhone, iPad en iPod, liet Samsung aan de rechtbank in Californië weten.

Apple is van plan om zelf ook een rijtje grote namen naar de rechtbank te gaan brengen om Samsungs ongelijk te bewijzen: zo zou het bedrijf van plan zijn om Scott Forstall weer te laten getuigen. Dat zou diens eerste publieke optreden sinds zijn ontslag zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.