Apple vraagt meer geld van Samsung in patentzaak

Rutger Otto
26 december 2015, 11:11
1 min leestijd
Apple vraagt meer geld van Samsung in patentzaak

Kerst of niet, vrede op aarde geldt in elk geval niet voor Apple en Samsung. Ruim een week nadat een rechter besloot dat Samsung 548 miljoen dollar moet betalen voor inbreuk op patenten, vraagt Apple nog eens 180 miljoen.

Lees verder na de advertentie.

Waarover gaat de Samsung-rechtszaak?

Apple heeft afgelopen woensdag documenten bij de rechter ingediend waarmee het bedrijf 180 miljoen dollar extra van Samsung vraagt. Dat schrijft Reuters. Apple wil meer geld omdat Samsung nog vijf apparaten op de markt heeft die inbreuk maken op Apples patenten. Over deze smartphones spande Apple in 2011 een rechtszaak in, want ze leken op het ontwerp van de iPhone.

Een jaar later kreeg Apple van de jury gelijk en werd besloten dat de Zuid-Koreaanse fabrikant patenten had geschonden. Gelijkenissen met de iPhone waren onder meer te zien in de voorkant en in het design van de app-iconen op de telefoons. Ook maakten de telefoons gebruik van andere patenten, zoals tappen om in te zoomen en multitouch.

apple patentzaken

Apple en Samsung zijn het oneens

Samsung moest aanvankelijk 930 miljoen dollar betalen aan Apple. In hoger beroep werd dat 548,2 miljoen dollar. Dat bedrag werd vorige week overigens al door Samsung aan Apple betaald. Maar het bedrijf van Tim Cook vindt het dus niet genoeg, hoewel beide partijen eerder deze maand tot een overeenstemming leken te komen. Aan de andere kant vindt Samsung het juist te veel. Het bedrijf wilde het recht behouden om delen van het bedrag terug vragen, mocht de rechtbank daar in de toekomst uitspraak over doen.

Volgende maand oordeelt de rechter ook nog over een ander deel van de zaak. Daarin worden verpakkingen van producten besproken en of die niet teveel op elkaar lijken.

Lees meer over Apple

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu