De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Samsung schroeft productie van oled-schermen op voor iPhone 8 release’

Rutger Otto
5 augustus 2017, 13:57
2 min leestijd
‘Samsung schroeft productie van oled-schermen op voor iPhone 8 release’

De iPhone 8 krijgt naar verwachting een oled-display, gemaakt door Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou de productie van deze schermen inmiddels flink hebben opgeschroefd.

Lees verder na de advertentie.

Samsung productie van oled-schermen

Dat schrijft ETNews. Samsung Display schaalt bij naar een maximale productie om genoeg schermen te kunnen maken voor de iPhone 8, die heel waarschijnlijk volgende maand door Apple wordt getoond. Waar Samsung een jaar geleden nog dertigduizend tot 45.000 panelen per maand maakte, zijn dat er nu 105.000 per maand, blijkt uit het bericht. Dat aantal lijkt misschien nog steeds laag om aan de vraag te kunnen voldoen, maar uit een paneel kunnen meerdere iPhone-displays gehaald worden.

Als de geruchten het bij het juiste eind hebben, worden er in september drie iPhones aangekondigd. Daarvan zijn er twee de 7S en 7S Plus modellen en verschijnt daarna de iPhone 8. Deze zou als enige betere specificaties en een nieuw ontwerp hebben.

iPhone 8 iOS 11

iPhone 8 geruchten

Mocht de iPhone 8 een oled-scherm krijgen, dan is dat de eerste keer dat Apple een telefoon van zo’n display voorziet. Tot nu toe hebben iPhones altijd een lcd-scherm gehad. Van het nieuwe toestel wordt verwacht dat hij een 5,8-inch oled-scherm krijgt, dat bijna de volledige voorkant beslaat. Het scherm zou doorlopen tot de randen en de homeknop zou verdwijnen om ruimte te maken voor meer display. Aan de bovenkant van het scherm zou een inkeping zijn om de selfiecamera en sensoren in te verwerken. Links en rechts daarvan komt de informatie van de statusbalk te staan, zoals de provider en bluetooth- en wifi-verbinding.

Touch ID

Aan de iPhone 7S en iPhone 7S Plus zou veel minder veranderen. Deze toestellen blijven volgens geruchten een lcd-scherm houden, zoals de iPhone 7 (Plus). Ook het ontwerp zou niet veel afwijken, dus zij houden de homeknop met Touch ID en de dikkere randen om het scherm. Van de iPhone 8 verwacht men dat Touch ID verplaatst in het display, naar de achterkant van het toestel, of dat de techniek wordt vervangen door gezichtsherkenning via een flink verbeterde frontcamera.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen