De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Alleen Samsung maakt OLED-schermen voor de nieuwe iPhone’

Rutger Otto
29 december 2016, 12:42
2 min leestijd
‘Alleen Samsung maakt OLED-schermen voor de nieuwe iPhone’

Samsung zou de exclusieve leverancier worden voor AMOLED-panelen van de nieuwe iPhone. Alleen de grote 5,8-inch iPhone zou zo’n scherm krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung OLED-schermen in nieuwe iPhone

Dat schrijft althans de website DigiTimes op basis van anonieme bronnen uit de Taiwanese productieketen. Zij melden dat Samsung Display de enige leverancier is die OLED-schermen voor de nieuwe iPhone maakt. Dat toestel moet volgend jaar uitkomen. De fabrikant zou maximaal 20 miljoen van dit soort displays per maand kunnen maken.

Het bericht van DigiTimes stelt dat Apple drie nieuwe iPhones lanceert in de tweede helft van 2017. De ‘reguliere’ modellen van 4,7-inch en 5,5-inch zouden voorzien worden van TFT-LCD-panelen die de huidige generatie iPhones gebruiken. Daarnaast komt er, als we de geruchten mogen geloven, een 5,8-inch model dat een AMOLED-scherm krijgt. Mogelijk worden er daarvan 60 tot 70 miljoen van verscheept voor het einde van het jaar.

iPhone nieuws

OLED-schermen

De geruchten dat Apple komend jaar een iPhone uitbrengt met een OLED-scherm worden steeds hardnekkiger. Zulke schermen zijn duurder en lastiger te produceren, maar brengen wel enkele voordelen met zich mee. Zo zijn ze zuiniger en tonen ze mooiere kleuren. Daarnaast kunnen deze displays gebogen worden, al is het niet bekend of dat bij de nieuwe iPhone ook zo is. Met OLED-schermen bestaat de mogelijkheid dat het scherm doorloopt in en zelfs over de randen van de telefoon.

Andere geruchten

Een paar dagen terug kwam de Japanse website Macotakara met een ander gerucht over de vermeende nieuwe iPhone naar buiten. In dat bericht stond dat Apple volgend jaar een derde toestel uitbrengt naast de 4,7-inch en 5-5-inch modellen. Het zou echter niet gaan om een toestel van 5,8-inch, maar van 5-inch. Dat toestel zou dan een tussenmodel zijn met een verticale dubbele cameramodule. De iPhone 7 Plus heeft ook een dubbele camera, maar die is horizontaal geplaatst.

De waarheid ligt mogelijk in het midden, maar we weten niets zeker tot Apple zelf de nieuwe iPhones presenteert. Naar verwachting gebeurt dat volgend jaar in september.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DigiTimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen